Drømmer du om at dyrke jorden i dit eget kvarter? Så kan du let blive en del af Københavns grønne byrum og få økologiske lækkerier med hjem på spisebordet.
Det er blevet yderst populært at dyrke sine egne økologiske fødevarer, men det kan være en udfordring i en tætpakket lejlighed. Mulighederne for at få jord under fingrene i dit lokalområde er dog steget markant de senere år. Her får du tre gode bud på, hvor dine grønne fingre kan få frit spil.
ØsterGRO
ØsterGRO er Danmarks første tag-farm, hvor du som medlem kan tilegne dig friske grøntsager, æg og honning dyrket ud fra økologiske principper. Medlemmerne betaler for deres andel af den forventede høst forud for sæsonen via et medlemskontingent. Når høstsæsonen starter, kan medlemmerne hver onsdag hente ugens udbud af økologiske grøntsager.
Udover dyrkning af jorden er der løbende mulighed for at deltage i workshops, middage og økologiske grøntmarkeder. Brænder du for at støtte det bæredygtige projekt, er der også mulighed at blive frivillig.
Du finder ØsterGRO på taget af Nellemannhuset, på Æbeløgade 4, 2100 København Ø. Lige i hjertet af Københavns Klimakvarter.
Læs mere om hvordan du bliver medlem her
Kongens Køkkenhave
I Kongens Køkkenhave er der plads til, at de lokale beboere kan komme og dyrke deres helt egne bær, grøntsager og spiselige blomster. Køkkenhaven er åben hver onsdag fra 15-18, hvor samarbejdspartneren, TagTomat står for driften. I dette tidsrum kan du være med til at passe haven som frivillig.
Du finder køkkenhaven i Kongens Have på Øster Voldgade 4A, 1350 København.
Følg Kongens Køkkenhave på Facebook her
DYRK Nørrebro
På Blågard Skoles tag finder du DYRK Nørrebro, hvor frivillige arbejder på at dyrke grønt i store pallebede, i et forsøg på, på en økonomisk måde, at skabe et grønnere København.
Alle der har lyst til at være en del af foreningen kan frit melde sig ind og hjælpe med at passe havens bier, grøntsager og høns, hvorefter man kan få del i udbyttet. Derudover afholder DYRK Nørrebro løbende workshops for sine medlemmer, hvor man lærer om alt fra dyrkning af jorden til pasning af bier.