Christiania

Christiania, Fristaden eller blot Staden er et af de mest besøgte steder i København. Både af københavnerne selv og af turister fra hele verden

Oplev
Der sker altid noget på Christiania. Du kan gå en tur og se på de mange selvbyggede huse, historiske bygninger og farverigt bemalede gavle. Nyde kunstudstillinger i Gallopperiet,  shoppe i de små boder eller få en bid mad og en øl eller en kaffe på en af områdets cafeer eller spisesteder.
På spillesteder som Nemo, Loppen og Operaen kan du tage til koncert, og om sommeren er der rundvisninger på Christiania ved en af de faste beboere. Op til jul er der julemarked i Den Grå Hal med en masse spændende boder, mad og musik.

Historie
Christiania belv etableret i 1971, da såkaldte slumstormere besatte det gamle militærområde og de tilhørende bygninger. I dag bor der ca. 1000 mennesker på området. Christianias målsætning blev formuleret således af stifterne: “at opbygge et selvstyrende samfund, hvor hvert enkelt individ frit kan udfolde sig under ansvar over for fællesskabet. Dette samfund skal økonomisk hvile i sig selv, og den fælles stræben må til stadighed gå ud på at vise, at den psykiske og fysiske forurening kan afværges.”

Praktisk information

Adresse
Prinsessegade 1440 København K

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!