Søndermarken

Søndermarken er knap så kendt som Frederiksberg Have, men charmerer sig ind på den besøgende med de bakkede stier og de store grønne områder

Søndermarken blev i slutningen af 1700-tallet omlagt til en romantisk landskabshave.

Folkeparken
Romantikkens fokus på det fremmedartede kan stadig ses i den gamle park. F.eks. ligger der en norsk bjælkehytte og en kildegrotte i parken. Mest af alt kan man dog kalde Søndermarken for en folkepark. Parken har været åben for offentligheden siden 1852 og har dermed lagt plæne til store forsamlinger og demonstrationer. I dag er begivenhederne knap så dramatiske. Parken bruges blandt meget andet til filmvisning og skoleidrætsdage pga. af de store græsarealer.

Cisternene
Parken er andet en store græsarealer og kuperet terræn. Et besøg værd er cisternerne, hvor København efter koleraepidemien i 1856-59 sørgede for rent drikkevand via et åbent vandbassin under Søndermarken. I dag er cisternerne tømt, men det er stadig muligt at opleve dem i deres oprindelige form. Museet for moderne glaskunst findes i cisternerne.

Mindehøjen
Ideen bage Mindehøjen stammer tilbage fra 1920’erne, hvor nogle dansk-amerikanske udvandrere ønskede et monument for netop deres udvandring fra Danmark til USA. Der er hvert år åbent til monumentet d. 4. juli. Datoen for den amerikanske uafhængighedsdag.

Praktisk information

Adresse
Søndermarken
2000 Frederiksberg

Kontakt
Hjemmeside

Åbningstider: Åbent alle dage.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!