Den nye generation af supermarkeder

Kampen mod madspild er på sit højeste. Nye indkøbskoncepter giver dig muligheden for at købe dagligvarer, der både er billigere og bedre for miljøet.

Nye indkøbskoncepter som Wefood og LØS Market går forrest i kampen mod madspild. Målet er at mindske madspild og give mere overskud til verdens fattigste. Det er et koncept der er til gavn for pengepungen, miljøet og verdens fattigste. Indtil videre er to butikker åbnet i København.

Wefood

Hvert år smides mere end 700.000 tons mad ud, mens flere millioner mennesker sulter. Det er en fordeling Folkekirkens nødhjælp gerne vil gøre noget ved, og derfor lancerede de i februar 2016 Wefood, Danmarks første butik med overskudsmad. Det er et nyt indkøbskoncept, hvor der bliver solgt varer, som supermarkederne ellers ville have smidt ud, fordi de er tæt på udløbsdatoen, har beskadiget emballage eller er forkert mærket. Varerne i Wefood sælges cirka 30-50% billigere, end i almindelige supermarkeder og butikken er åben for alle, hvad enten man er imod madspild, ønsker at bekæmpe hungersnød eller bare ganske enkelt, er interesseret i lave priser. Det er frivillige der driver Wefood og alt overskud går til Folkekirkens nødhjælps arbejde for verdens fattigste.

Du kan besøge Wefood på Amagerbrogade 151, 2300 Kbh. S.  Læs mere om Weefood her

LØS Market

LØS Market er et nyt indkøbskoncept, hvor der sælges økologiske fødevarer i løssalg og uden emballage, for dermed at begrænse brugen af plastik. Her bliver fødevarerne solgt i specielt designede doseringsbeholdere, som kaldes “siloer” eller “ske-beholdere.” Der er både mulighed for at købe butikkens glaskrukker eller stofposer, eller du kan medbringe dine egne beholdere og få afmålt de mængder, du selv ønsker at købe.

Konceptet minder om at sælge slik i løssalg, men i stedet for at sælge slik, vil LØS Market sælge økologiske tørvarer, kaffe, te, krydderier, frugter, grøntsager, vin, olivenolie, honning, flydende hånd- og husholdnings sæbe, filteret vand og lidt nonfood produkter.

Du kan besøge LØS Market på Saxogade 77, 1662 Kbh. V.  Læs mere om LØS Market her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!