Sydamerikansk coolness hos Llama, der henter kulinarisk inspiration fra bl.a. Peru, Lima, Chile og Equador og tilsætter et nordisk touch. Og netop har vundet international designpris for sin indretning.
Det første man bemærker er de spektakulære håndlavede mexicanske fliser, der dækker både gulv og vægge overalt i restaurant LIama (udtales Yama). Det er et imponerende farvebombardement af mønstrede kvadrater, der i hver sin forskellighed danner en vild æstetisk helhed. Restauranten vandt i foråret International Design Awards guldpris for sit interiør. Arkitekt Bjarke Ingels tegnestue BIG står bag indretningen sammen med Kilo Design, mens madkæden Cofoco med bl.a. Torben Klitbo i spidsen, ejer og driver Llama.
Man kan nemt overse den diskrete indgang i Lille Kongensgade overfor Magasin. Herfra fører en trappe ned i restauranten, hvor der er plads til ikke mindre end 180 gæster. På trods af størrelsen, har man formået at skabe en cool og på samme tid intim og hyggelig restaurant med forskellige afdelinger og måder at bruge stedet på. I hjertet af restauranten er en stor hesteskoformet cocktailbar og i tilknytning en spisebar, mens selve restauranten er opdelt i tre afdelinger.
Oksehjerte på spyd
Llamas køkken henter sin inspiration fra store dele af det Sydamerikanske kontinent især Peru, Chile, Lima, Bolivia, Equador, men også Mexico, mens et nordisk touch anes her og der.
Blandt en række snacks finder man oksehjerte på spyd med chili friskost, confiterede kalvebrisler med puré af søde kartofler og chili smør, foruden torsk friteret i øldej med papayasalat. Har man hang til den rå-marinerede ceviche, går man ikke forgæves på Llama, der bl.a. kan diske op med ceviche af peruvianske kammuslinger med tomatillo og cremet ceviche af havbars med mango, søde kartofler og sesamolie.
Dj og natklubstemning
I afdelingen for fjerkræ og kød finder man bl.a. karameliserede andevinger med sydamerikansk kimchi. Gris med råsyltet ananas & chokolade glace og grillet oksemørbrad med lime, den grønne sauce chimichurri og løgsalsaen criolla. Desuden er der vegetarretter såsom den mexicanske klassiker Tamale – en sprød pakke med majsgryn, chimichurri og friskostcreme. Har man lyst til at prøve lidt af hvert og lade køkkenet bestemme, har Llama en menu bestående af fire serveringer for 385 kr.
På dessertfronten frister bl.a. Kokossorbet med syltet ananas, hasselnød, espresso & hibiscus og Majsis med flødekaramel, popcorn & crumble.
Er man ikke sulten, kan man roligt slå et smut om LIama alligevel. For måske står Master Fatman og spiller latinamerikanske rytmer bag dj-pulten. Især torsdag, fredag og lørdag er der natklubstemning omkring baren, hvor bartenderen kender sit kram og bl.a. mikser en ret fantastisk Pisco Sour.
Serveringen af mad såvel som af cocktails er delikat, æstetisk og lækker, ligesom interiøret er det hos Llama.
Llama
Lille Kongensgade 14
1074 København K
Hjemmeside
Prisniveau: Mellem.
Køkken: Latinamerikansk.
Bydel: Indre by.