Strøget

Strøget. Københavns handelsgade nummer et. Gaden, hvor man i ro og mag, sammen med de tusindvis af andre besøgende, kan shoppe til armene falder af eller til pengepungen er tom

Uanset, hvilke forventninger man har til en strøgtur, så vil man blive en oplevelse rigere. Gøgl, salg og Green Peace er som regel emner man enten skal forsvare sig imod eller snige sig uden om.

Butikkerne
Gaden har et varieret udvalg af butikker i vidt forskellige prisklasser. Som hovedregel skal man begive sig i retning af Kongens Nytorv, hvis mærker som Louis Vuitton, Gucci, Prada og Max Mara trækker, hvorimod H&M, Zara og Weekdays ligger længere oppe mod Rådhuspladsen.

Andet end shopping
Hvis ikke shopping har fanget interessen, så er strøget ikke mindre interessant. Gaden er også et indblik i Københavns historie. Hele vejen fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv er gaden spækket med prægtige huse og pladser.

Gammeltorv
En af pladserne som er værd at nævne er Gammeltorv, som også er Københavns ældste torv. Torvet var helt tilbage til 1300-tallet en central plads i København. F.eks. har de første to rådhuse ligget omkring torvet.

Praktisk information

Adresse
Fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv:
– Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet, Amagertorv, Østergade

Fra Nørreport til Amagertorv:
– Frederiksborggade, Kultorvet, Købmagergade

Kontakt
Hjemmeside

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!