Dansk klaverduo spiller nyfunden Carl Nielsen

Den Danske KlaverduoDen Danske Klaverduo, der udgøres af pianisterne Tanja Zapolski og Rikke Sandberg, spiller en række Carl Nielsen-værker i Mogens Dahl Koncertsal den 10. november. Foto: Pressefoto.

En nyfunden Carl Nielsen-udgave af ’Espansiva’ fremføres for første gang offentligt i Mogens Dahl Koncertsal sammen med en række andre af komponistens værker af Den Danske Klaverduo.

Da Den Danske Klaverduo, der består af  pianisterne Tanja Zapolski og Rikke Sandberg, blev inviteret til Elb Philharmonie i Hamborg for at spille en koncert under Schleswig-Holstein Festivallen i 2020, fandt de to danske pianister et hidtil nærmest ukendt arrangement af Carl Nielsens 3. symfoni i manuskriptform på Det Kongelige Bibliotek.

Symfonien er arrangeret af komponisten selv og hidtil kun opført ved få private lejligheder af Carl Nielsen og hans pianistkollega, Henrik Knudsen. Men nu kan værket for første gang opleves ved en offentlig fremførelse. Den Danske Klaverduo har fået værket renskrevet af pianisten Per Salo og vil den 10. november i Mogens Dahl Koncertsal stå for førstefremførelsen af en af de mest populære af Carl Nielsens symfonier.

Duoen vil desuden opføre et helt nyt værk af den tysk/danske komponist Søren Niels Eichberg, som er vinklet, så der indgår en hilsen til Carl Nielsen. Derudover er Carl Nielsens Aladdin Suite blevet arrangeret til duoen af den engelske dirigent og komponist Anthony Weeden. Dette arrangement ser ligeledes dagens lys for første gang ved aftenens koncert.

Tanja Zapolski og Rikke Sandberg er blandt Danmarks mest anerkendte koncertpianister, både solistisk og kammermusikalsk. Siden 1995 har de dannet makkerpar i Den Danske Klaverduo.

Den Dansk Klaverduo optræder i Mogens Dahl Koncertsal, Snorresgade 22, 2300 København S, den 10. november kl. 20.00.

Læs mere om koncerten i Mogens Dahl Koncertsal her. 

 

 

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!