Christianshavns Vold

Siden 1700-tallet har københavnerne spadseret på byens volde Store Bededags aften. Traditionen lever i bedste velgående på Christianshavn, hvor du hvert år kan få varme hveder og en rundvisning i Lille Mølle

Volden er skøn at gå tur på alle tider på året med udsigt til Christiania og Vor Frelsers Kirke, men denne ene aften om året, er det noget ganske særligt.

Gåture på byens volde
Efter sigende var det Vor Frue Kirkes klokkespil, der lokkede københavnerne ud i den grønne forårsaften aftenen før Store Bededag. Det var først og fremmest det bedre borgerskab, der gerne ville se og blive set og snakke med deres bekendte, når de promenerede på byens volde. Efterhånden fandt folk fra alle samfundslag dog vej til de grønne områder. Efter turen kunne man smutte forbi hos bageren, der ligesom alle andre skulle holde fri på bededagen. Derfor var der ”bagt i forvejen”, så de københavnske borgere kunne få lune hvedeknopper med hjem

Dengang lå hele København inde bag Østervold, Nørrevold og Vestervold. Man kunne gå på alle voldene, der udgjorde ét langt, sammenhængende, grønt område. Siden 1850’erne, hvor størstedelen af Københavns volde blev sløjfet, har man gået på Christianshavns Vold, langs Langelinie og på Kastellet.

Lune Hveder og rundvisning
Hold den gamle tradition i hævd ved at tage ud og gå en tur på volden. Her kan du opleve et helt specielt hjem i den sidste af Københavns gamle voldmøller, hvor fest og glade sammenkomster har sat sit præg på indretningen. Lille Mølle er en af de sidste gamle møller på Volden, som malede korn til københavnerne. Den er opført i 1783 og i 1916 blev den købt af en ung ingeniør, Ejnar Flach-Bundegaard, som indrettede komplekset til fabrik og bolig for sig og sin hustru Johanne. I huset er der meget af alting og indretningen er særlig og meget personlig – eksempelvis en øltønde, som man kan sidde i!

Nationalmuseet varetager rundvisningerne og Café Bastionen + Løven serverer kaffe og varme hveder.

Læs mere om rundvisningerne i Lille Mølle her

Praktisk information

Adresse
Accisebodens, 1425 København

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!