Østre Anlæg

Østre Anlæg var en del af Københavns fæstningsværker. Parken er anlagt af landskabsgartner H.A. Flindt. Han designede også Ørstedsparken og Botanisk Have på voldterrænet fra 1630. Parken blev fredet i 1969

I parkens sydlige ende ligger Statens Museum for Kunst, mod nord ligger Oslo Plads og Østerport Station

Natur og historie
Det romantiske Østre Anlæg er etableret med slyngede stier og bakket terræn i engelsk havestil på Københavns gamle voldanlæg i 1870’erne. Det tidligere forsvarsanlæg ses tydeligt med velbevarede søer, hvoraf en er tidligere voldgrav, bastioner og raveliner. Her forsvarede danskere danskerne mod hære fra England, Holland og Sverige.

Det naturprægede anlæg er hjemsted for mange vilde urter, stauder og græsser og et rigt dyreliv. Særligt i søerne vrimler aborrer, skaller, brasen og ål. Nyd rosen- og rododendronhaven, birkelunden, bregnebøge og vilde tulipaner. Fokus på de højere luftlag afslører ca. 50 fuglearter i området.

Skulpturer og monumenter
Havens grønne kroge byder på mange overraskelser. Se det pompøse Danmarksmonument til minde om kong Christian den niende og dronning Louises guldbryllup i 1892 af en stærk og omsorgsfuld kvinde. Monumentet blev i 1919/20 forvist til Püchlers Bastion efter at have stået foran Statens Museum for Kunst i 23 år. I anlægget har hun selskab at tre forevigede forfatteres buster; Sophus Bauditz af Aksel Hansen, Sophus Schandorph af Peder Severin Krøyer, og Taras Schevchenko af Sergej Boguslavskly.

Rekreative aktiviteter
Østre Anlæg rummer desuden en af byens bedste kælkebakker og op til flere grillfaciliteter. I sommermånederne er der koncerter og festivaller i den sydvestlige del af haven mellem Den Hirschsprungske Samling og SMK.

Gratis parkvandringer
Tag med Parkmuseerne på slentretur og nyd roen i de grønne omgivelser alt imens du bliver klogere på kvarterets historie og seværdigheder. Hver parkvandring har navne efter sit tema: Kongevandring, Skulpturvandring og Blomstervandring.

Læs mere om gåturene her

Praktisk information

Adresse
Sølvgade
2100 København

Kontakt
Telefon: 33 66 33 66
Hjemmeside

Åbningstider
Altid åbent

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!