Skuespilhuset genåbner med ny Hamlet

Hamlet - Prins af Danmark 2020Esben Smed (th) er Hamlet i Det Kongelige Skuespilhus' nye opsætning af klassikeren, mens Iben Hjejle kan opleves i rollen som Dronning Gertrud og Jacob Lohmann (tv) som Claudius. Foto: Emilia Therese.

Esben Smed er Hamlet og Iben Hjejle moderen, Dronning Gertrud, når Det Kongelige Skuespilhus genåbner efter 6 måneders nedlukning med en af verdens største klassikere, ‘Hamlet, Prins af Danmark’.

Det Kongelige Skuespil genåbner den 12. september efter et præcis et halvt års coronanedlukning med en af verdens allerstørste klassikere nemlig William Shakespeares Hamlet med den allestedsnærværende Esben Smed i hovedrollen som den danske prins. Han flankeres af Iben Hjejle som Hamlets mor, Dronning Gertrud og Jacob Lohmann, der spiller Claudius. Derudover medvirker bl.a. Sara Viktoria Bjerregaard, Alvin Olid Bursøe, Laus Høybye og Anton Hjejle.

Hamlet har afbrudt sine humanistiske studier i Wittenberg og er vendt hjem til Kronborg for at begrave sin far, Kongen. Han er i dyb sorg og må finde sig i, at hans onkel Claudius ikke blot overtager tronen, men også gifter sig med hans mor, Dronning Gertrud. Farens genfærd viser sig for Hamlet og kræver hævn over sin morder, Kong Claudius. Intet er Hamlet mere imod end at hævne og slå ihjel, men på trods af sin nagende tvivl forvandles han til en dræber. I sin umulige kamp svigter han ikke bare sine egne idealer, men også sin store kærlighed, Ofelia.

Aktuel i en coronatid

Forestillingen iscenesættes af skuespilchef Morten Kirkskov, der mener, at Hamlets historie i den grad er relevant i en tid med Corona.

– ’Hamlet, Prins af Danmark’ handler om alle de store ting i livet – døden og kærligheden – de valg, vi tager, og hvad vi stiller op med de valg, der allerede er taget for os. Det glæder mig uendeligt meget, at det netop er den slags klassiker, vi åbner med efter at have været lukket ned i et underligt halvt år, som har stillet nye spørgsmål til, hvad det vil sige at være menneske, lyder det fra Morten Kirkskov.

Da Skuespilhuset blev indviet i 2008 var det også med Hamlet på plakaten. Dengang med Nicolas Bro i hovedrollen som Hamlet. Fra på lørdag den 12. september er det så Esben Smed, der overtager tøjlerne og giver liv til den legendariske prins af Danmark.

’Hamlet, Prins af Danmark’ har premiere på Store Scene i Skuespilhuset 12. september og spiller til 9. februar. 30. september tager forestillingen på turné til en række jyske byer bl.a. Aarhus, Aalborg og Randers.

Læs mere om ’Hamlet, Prins af Danmark’ på Det Kongelige Skuespilshus og billetter her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!