På med sombreroen – Mexicansk marked i Torvehallerne

Tacos, tequila, sangria og guacemole. Farverige ponchoer, gigantiske sombreroer og pinatas fyldt til bristepunktet. Kun fantasien sætter grænser for Torvehallernes fristelser, når den Mexicanske Uafhængighedsdag fejres som Mexicansk marked på søndag den 18. september i Torvehallerne.

Det er her, du skal forestille dig en kyndig hånd slå akkorden an på guitaren, solen, der gemmes af vejen for sombreroens skygge og en svedperle, der overgivende lader sig falde mod guitarens krop og i sin spæde fugtighed giver kontrast til sine knastørre omgivelser.

Tilsæt så tacoen, hvis krydrede kød med stor sikkerhed har nået dine næsebor lang tid før, du tog den i hånden, korianderen, hvis parfumerede duft kildrer dine sanser og det knasende sprøde majsbrød, som smyger sig om fyldet som en mellemamerikansk hotdog.

Og glæd dig så over, at du tog til Mexicansk Marked i Torvehallerne søndag den 18. september og fejrede den Mexicanske Uafhængighedsdag i et væld af delikatesser og inciterende latinostemning.

Delikatesser på Mexicos uafhængighedsdag

Mens Plaza de la Constitución i Mexico City ligger øde efter afhængighedsdagens festligheder, tager København tråden op på vores egen Israels Plads og folder alt-godt-fra-Mexico ud i Torvehallerne. Mød tacoen i hundrede forskellige afskygninger eller mæsk dig i ceviche, den mexicanske udgave af rå fisketartar, men så lifligt krydret med lokale krydderurter og eksotiske frugter.

Kun mængden af lokale traktørsteder og fiffige hjerner sætter grænser for de godbidder, der kan indhentes i tidsrummet 11 til 17. Vi gætter på, at der ikke er sparet på guacamolen, at vi kan finde salsa med bid til at dyppe vores nachos i og at der nok skal være en kæk bartender, der serverer tequila med orm.

Det er omkring 200 år siden, at Mexico gjorde sig uafhængigt fra det spanske regime. Uafhængighedsdagen, Grito de Dolores, er én af de største nationale helligdage i Mexico og fejres hvert år den 16. september.

Besøg det Mexicanske Marked søndag d. 18. september fra 11-17 i Torvehallerne.

Læs om Mexicansk Marked i Torvehallerne på Facebook 

Læs om events i Torvehallerne her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!