Cocktailbarens svar på det nordiske køkken ligger på Indre Nørrebro. Her trylles med ingredienser som stikkelbær, havtorn, rabarber og birkesaft og ravbitter.
Hvis man spørger bartenderen på Gilt om han vil mixe en Margarita, svarer han med et smil ”Helst ikke”. En klassisk tequila cocktail med salt og lime er simpelthen for kedelig og man fornemmer, at jobbet bag baren ikke blot er at arbejde, men en passion.
Gilt er cocktailbarens svar på det nordiske køkken. Her er det syrlige element, der ofte udgøres af citron eller lime, f.eks. erstattet af nordiske råvarer som stikkelsbær, havtorn og rabarber.
Baren, der ejes af Peter Altenburg, har 10 år på bagen og ligger stadig lidt hemmeligt og putter sig et stykke ude på Indre Nørrebros Rantzausgade. Facaden med det ultra minimalistiske lille Gilt malet på muren, kan man nemt overse. Som det er typisk for den københavnske barscene er der ingen grund til at råbe op om, hvor man er. Det skal folk nok finde ud af, og det gør man.
Indenfor er der nordisk hygge med dunkel belysning og dekorative brændestabler som en del af indretningen. Der er patinerende brune lædersofaer og lyse træreoler fyldt med flasker og apotekerglas med krydderier. Der er Diana Krall i højttalerne og en behagelig rolig stemning blandt både studerende, lokale, cocktailnørder og andre interesserede.
Og ja, den typiske tequila cocktail skal du glemme her. Prøv for eksempel en Birkesaft med Geranium gin, birkesaft, hyldeblomst, enebær og Gilts egen rav-bitter. Den er knastør og frugtig og den vil bartenderen gerne mixe.
Gilt
Rantzausgade 39
2200 København N