Dragør

Med sin hyggelige atmosfære i brostensbelagte stræder og idylliske gader med gule huse fra 1700- og 1800-tallet drager velbeslåede københavnere til øren (gruset strandbred) og slår sig ned for sommeren eller for altid

Skattely og traditioner

Fastelavnsridning er en gammel tradition i Dragør. Formen og vilkårene har ændret sig gennem tiderne. Fastelavnridning går ud på at ”slå katten af tønden” til hest. Tidligere var det en levende kat, som var i tønden og den, som slap katten ud med sit slag blev ”kattekonge” eller ”tøndekonge” og vandt et års “skattefrihed”.

Byvandringer med guide

Hør hvordan krig og fred har påvirket Dragør, lad dig henføre til fjernere himmelstrøg ved beretningen om sejlskibenes storhedstid og forestil dig mylderet på markedspladsen, når sildene skulle handles. Dragør er mulighedernes by, så benyt dig af chancen for at få det hele med til fods gennem byen, hvor en guide viser og fortæller.

Se hvor, hvornår og pris på byvandring her

Et strejf af historie

C.W. Eckersberg vandrede ca. i 1830 mellem København og Dragør, en frisk tur på 2½ time. Malerens motiv var at forevige Dragør Havn for enden af Kongevejen, byens hoved- og forretningsgade. Se maleriet på Dragør Museum.
Endnu en kunstner, pianisten Eugene Haynes, vandrede rundt i Dragør og i kraft af sin oprindelse skrev BilledBladet en artikel med overskriften ”Der bor en neger i Dragør”, af samme årsag var han humoristisk, da han mødte Karen Blixen på Rungstedlund og spøgte med, at han var ”out of Africa”.

Overblik og detaljer

Danmarks Lodsmuseum har til huse i lodsbygningen fra 1823 på Dragør Havn. Havnen er stadig et naturligt mødested i Dragør, og den så dagens lys i 1600-tallet. Dyk ned i detaljerne om Dragør Lodseri, som er Danmarks ældste fra 1684, og gå i dybden med professionen at lede fartøjer gennem vanskelige passager.  Indtag fugleperspektiv og få overblik i det 16 m høje tårn fra 1912 lige ved siden af. Overblik: Lodsmuseet er en del af Amager Museum, ligesom Dragør Museum og Mølsteds hus. Åbner 1. maj. Detalje: Der er billetfælleskab mellem udstillingerne. Se også Kongelundsfortet, Dragør Søbad og ”Gåserepubliken”.

Praktisk information

Adresse
Dragør Turistkontor
Strandlinien 2
2791 Dragør

Kontakt
Telefon +45 5055 4460
Hjemmeside

Åbningstider
1. maj – 31. august
Alle dage kl. 10-16
1. september – 1. oktober
Alle dage kl. 12-16
Efterårsferien
Alle dage klokken 12-16

Se mere om Dragør her på siden

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!