Rosenborg Slot

Midt i København ligger der mange kulturperler, men få fylder så meget som Rosenborg Slot

Slottet blev bygget af Christian d. 4, da Københavns Slot var for gammeldags og nedslidt. Kongen havde derfor brug for et nyt slot i København.

Lystslottet
Gennem fire byggefaser stod slottet færdigt, som vi kender det, i 1633. Rosenborg, som var tiltænkt en rolle som lystslot, blev efterhånden Christian d. 4.’s foretrukne slot, hvilket også viser sig tydeligt, da han som døende på Frederiksborg slot i Hillerød ønskede at blive fragtet til Rosenborg, hvor han kunne tilbringe sine sidste dage. Ser man på andre bygninger i København, som også er opført af Christian d. 4., så er der store ligheder. F.eks. er Børsen, ligesom Rosenborg opført i den nederlandske renæssancestil.

Besøg Rosenborg
Med en historie på mere end 400 år, så ligger Rosenborg som en central bygning i forhold til forståelsen af København i renæssancen. Der er mange grunde til at kigge forbi det flotte renæssanceslot. De forskellige sale fortæller hver især en historie om kongens gøren og laden. Kronjuvelerne er bestemt også et besøg værd. Samlingen går tilbage til 1746, hvor Christian d. 6.’s dronning Sophie Magdalene blev enke. Hun skrev i sit testamente, at de smukke smykker altid skulle forblive ved kronen.

Praktisk information

Adresse
Øster Voldgade 4A
1350 København K

Kontakt
33 15 32 86 / rosenborg@kosa.dk
Hjemmeside

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!