Spis frokost på Christiansborg

Tårnet Christiansborg Slot

Københavns ‘måske’ bedste udsigt

‘Tårnet’ der tilhører Folketinget, er opført som del af det tredje og nuværende Christiansborg Slot, der blev bygget i perioden 1907-1928. Med sine 106 meter er ‘Tårnet’ på Christiansborg Slot det højeste tårn i København – 40 cm højere end Rådhustårnet.

Fra ‘Tårnet’ kan du se København fra en helt ny vinkel. Udsigten er unik og storslået. Du kan se gader, bygninger og detaljer, som du måske ikke har lagt mærke til før. Du kan se tage og tårne, og på en klar dag kan du se helt til Sverige.

Udsigten

‘Udsigten’ er netop navnet på Tårnets udsigtsplatform. Den er beliggende 44 meter over jorden og er det øverste niveau, du kan besøge i Tårnet. Du kan besøge ‘Udsigten’ alene eller i kombination med et besøg i restauranten.

Restauranten

Udover at nyde udsigten kan du også nyde en kulinarisk oplevelse i Tårnets restaurant, der er drevet af Rasmus Bo Bojesen (Bojsen A/S). Bojesen serverer mad med danske rødder. Mad båret frem af danske traditioner og råvarer, men i nye, delikate versioner.

Bojesen tager landet rundt og finder inspiration i de bedste, danske opskrifter og råvarer og bruger begge dele i den mad, der serveres i ‘Tårnet’. Der vil være alt godt fra strand, hav, mark, skov og eng på menuen året rundt og med årstidernes tydelige aftryk.

Læs mere om andre restauranter med udsigt i København

Praktisk information

Indgangen til ‘Tårnet’ findes i Kongeporten – en stor port ud mod Christiansborg Slotsplads. Kongeporten ligger i midten af Christiansborg og lige under selve tårnet.
Det er gratis at besøge Tårnet, og der er er åbent tirsdag – søndag fra kl. 11.00. Udsigten lukker kl. 21.00 og restauranten kl. 23.00 (Køkkenet kl. 22.00)

For yderligere information www.taarnet.dk

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!