Christiansborg

Gå på opdagelse blandt gobeliner, lysekroner, underjordiske ruiner, gyldne kareter og kridhvide heste

Christiansborg Slot har en flere hundrede år lang historie som kongeslot og har siden 1968 været hjem for Statsministeriet.
Som besøgende kan du gennem rundvisninger og udstillinger få indblik i de utallige dramatiske begivenheder og fascinerende menneskeskæbner, der i tidens løb har udspillet sig her.

De Kongelige Repræsentationslokaler
I de storslåede sale som Tronsalen, Riddersalen Taffelsalen og Biblioteket afholder Dronningen officielle begivenheder som audienser  og middage ved statsbesøg. Salene er rigt udsmykket med kostbare materialer og kunstværker af nogle af Danmarks bedste kunstnere.

Læs mere om de Kongelige Repræsentationslokaler her
Læs mere om de daglige rundvisninger her 

Droningens Gobeliner
Riddersalen er udsmykket med en serie gobeliner fra 2000 af kunstneren Bjørn Nørgaard, der viser Danmarks og dele af verdens historie i farvestrålende billeder. Blandt gobelinernes mange motiver kan du gå på jagt efter Harald Blåtand, Christian 4., The Beatles og Anders And.

Læs mere om gobelinerne i Riddersalen her

De Kongelige Stalde
Ved ridebanen bag Christiansborg ligger De Kongelige Stalde fra 1740’erne. Det er en af de få kongelige stalde, som stadig findes i Europa. Her kan du komme helt tæt på de heste og kareter, som kongehuset bruger ved særlige lejligheder som nytårskur og bryllupper.

Læs mere om De Kongelige Stalde her 

Ruinerne
Under det nuværende Christiansborg ligger ruinerne af de ældste borge og slotte, der har ligget på stedet: Biskop Absalons borg fra 1167 og Københavns Slot, som blev revet ned i 1731. I den historiske udstilling kan du blandt andet udforske ringmuren fra Absalons borg og det mægtige Blåtårn, hvor kongedatteren Leonora Christina sad fængslet i 22 år.

Læs mere om ruinerne under Christiansborg her

Christiansborg Slotskirke
Christiansborg Slotskirke er Kongehusets kirke og anvendes til dåb, konfirmationer og bryllupper i kongefamilien. Gennem århundreder har der også været tradition for, at afdøde konger og dronninger ligger på ‘castrum doloris’ i slotskirken, før de føres til deres sidste hvilested i Roskilde Domkirke.

Læs mere om Christiansborg Slotskirke her

Flora Danica-kabinettet
Det berømte stel blev fremstillet på Den Kgl. Porcelænsfabrik fra 1790 til 1802. Alle dele var håndmalet og udsmykket med gengivelser af Danmarks planter fra det store bogværk Flora Danica. Stellet blev brugt første gang ved Christian 7.s fødselsdag i 1803. I Flora Danica-kabinettet kan du se ca. 200 dele fra stellet, både store pragtstykker som terriner og fade og små dele som kopper og æggebægre.

Læs mere om Flora Danica-kabinettet her

Tårnet
Fra Københavns højeste tårn, som nu er åbent for offentligheden kan du opleve København fra en helt ny vinkel. Gader, bygninger og detaljer, som du måske ikke har lagt mærke til før – og på en klar dag kan du se helt til Sverige. Udover udsigten kan du også nyde en kulinarisk oplevelse i Tårnets populære restaurant, der drives af Bojesen A/S.

Se menuen og bestil bord på taarnet.dk/restauranten
Læs mere om Tårnet på Christiansborg her

Praktisk information

Adresse
Prins Jørgens Gård 1, 1218 København K

Kontakt
Hjemmeside
Telefon: 33 92 64 92
E-mail: christiansborg@slke.dk

Åbningstider
Klik her og se åbningstider

Billetter
Klik her og se billetinfo og priser

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!