En formiddag på Christianshavn

Foto: af Arne List på Flickr

I Christianshavns små snirklede brostensbelagte gader gemmer sig en masse hyggelige kroge, smuk arkitektur, god mad og en lang maritim historie. Det er det perfekte sted at slentre rundt en formiddag og suge en masse indtryk til sig. Her er et par bud på, hvad sådan en formiddag kunne indeholde.

Morgenmad, kaffe eller frokost på Sweet Treat

Hvis du har lyst til at styre uden om de store kæder, serverer Sweat Treat i Sankt Annæ Gade en god kop specialristet kaffe, hjemmelavede smoothies, morgenmad, diverse kager og frokostretter. Den lille café er velbesøgt og er også en butik, hvor du kan købe kaffebønner, the, olivenolie og økologiske juicer. Der er både borde inde og ude, og hvis de er optaget kan kaffen og lidt bagværk bestilles to go.

Læs mere på Sweet Treats hjemmeside

Besøg på Orlogsmuseet – inden det lukker

Siden 1989 har Danmarks flådehistoriske museum, Orlogsmuseet, ligget i det gule Søkvæsthus på Overgaden Oven Vandet. Men fra 30. december 2015 er det slut, da Nationalmuseet skal spare og derfor lukker museet. I sommeren 2016 genåbner museet som en del af Tøjhusmuseet, hvor der fremover skal være ét samlet krigsmuseum. Indtil da kan du stadig nå at opleve galionsfigurer, gamle sejlskibe og moderne missiltorpedobåde på din tur i den danske flådes historie fra 1500-tallet og frem til i dag.

Læs mere om Orlogsmuseets aktuelle udstillinger her

Hamam i Sofiebadet

På Christianshavn findes en af de gamle badeanstalter, der tidligere lå i hele København, så byens indbyggere kunne få deres ugentlige bad. Her kan du i dag tage et brusebad eller nyde massagebehandlinger, kurbad, karbad og tyrkisk hamam. Ved en hamam-behandling masseres hele kroppen ind i plejende sæbe efter et besøg i saunaen og et varmt bad. Hver tirsdag fra kl. 19-21 er der saunagus og onsdage fælles-hamam, hvor du får udleveret en handske og tyrkisk olivensæbe, så du selv kan skrubbe dig ren og blød.

Læs mere om Sofiebadets mange tilbud her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!