Kanalrundfart

Turen begynder ved Holmens Kirke, lige over for Børsen. Båden sejler ud gennem Børsgraven og inderhavnen til Nyhavn. Nyhavn er til trods for sit navn en af de ældste dele af Københavns Havn

En tur i Københavns kanaler, i båd, er en god ide, især hvis vejret viser sig fra sin gode side. At se byen fra vandsiden giver et andet syn på byen, og samtidig får man serveret lidt facts om sin by.

Lidt om turen
Båden sejler herefter til Holmen, som var Købenshavns flådestation gennem mere end 300 år. Holmen består af 4 øer. På øen Frederiksholm ligger idag Den Danske Filmskole, Statens Teaterskole, Det Rytmiske Musikkonservatorium, Arkitektskolen og det nye Operahus. På øen Nyholm ligger marinestationen. Båden kommer forbi nogle af de 250 år gamle Bastioner eller krudthuse, hvor ét, nemlig Frederiks Bastion, nu er et galleri med skiftende udstillinger.

Når båden sejler ud af Holmen og kan man til højre se den gamle mastekran fra 1748, som har været brugt til at hejse masterne på linjeskibene på plads med. Ved siden af mastekranen ligger Batteriet Sixtus, et gammelt forsvarsværk, som affyrer en kanonsalut til ære for det danske flag hver morgen og hver aften.

Praktisk information

Adresse
Der findes flere selskaber, som tilbyder kanalrundfart.
Typiske startsteder er ved Nyhavn, Den Lille Havfrue og Dan Hostel.

Åbningstider
Afhængig af årstiden
Mandag – Søndag: kl. 10.00 til kl. 17.00
– I sommerperioden til kl. 21.00

Éntrepriser
Voksen: fra 40 kr.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!