Amager Fælled

Fredet fristed, der er fælles og for alle. Nyd eventyrlige fuglefløjt anført af den skønne nattergal, i naturligt buskads synger den lille fugl ikke om døden, for den sidste henrettelse på pladsen fandt sted i 1845. Udtrykket ”Amager, halshug” stammer fra tiden før

Amager Fælled udgør sammen med Vestamager og Kongelunden en del af Naturpark Amager, der vil byde på mange aktiviteter.

Skidt med det!
Amager Fælled var tidligere det sted, man tømte latriner og har også været losseplads. De synlige rester af denne brug har manifesteret sig i Affaldsbjerget også kaldet Mount Anna. Nu er stedet bestemt for rekreative formål, hvor man kan motionere, spadsere, fiske og tage på skovtur ved Grønjordssøen. Det benytter flere hundredetusinde københavnere sig af årligt.

Position
Amager Fælled afgrænses mod øst af Ørestads boulevard, Artillerivej mod vest, Vejlands Allé mod syd og Islands Brygge mod nord. Fælleden er præget af pionerplanter og grus fra de mange nye byggerier i Ørestaden og en nyanlagt kanal i området.

Der var engang
I gamle dage blev fælleden brugt som græsningsareal, og Christian den fjerde indførte militærets benyttelse af området med anlæg af skanser og blokhuse. Militæret har stadig øvelser her, men gråspurve og kanoner er skiftet ud med lerduer og gevær.

Se flere oplysninger om Amager Fælled her

Praktisk information

Adresse
Amager Fælled
Ørestads Boulevard
2300 København S

Kontakt
Tlf. 33 66 36 60
Hjemmeside

Åbningstider
Altid åben

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!