Ørstedsparken

800px-Ørstedsparken_sommer_1edited

Ørstedsparken giver ro i sjælen. Mellemliggende to centrale trafikårer, er det næsten som at gå ind i en helt anden verden.

Stierne langs den snoede sø og resterne af de gamle volde, som i dag er velplejede små skråninger giver et retvisende idyllisk billede af den flotte park.

30 mennesker skal flytte til forstaden

I dag kender de fleste københavnere parken som denne idylliske grønne plet. Men da voldene i sin tid skulle sløjfes, var der også andre tanker på tegnebrættet. De første planlæggere af området, synes det var en glimrende idé at bygge boligkarreer på voldterrænet. De mente, at det gamle København og de nye områder (uden for voldene) ville blive for adskilte, hvis en park opdelte bydelene. I 1865 udtrykte Krigsministeriet deres bekymring med at det kunne ende med “at man tvinger omtrent 30 mennesker til at tage bolig i forstaden.” En forfærdelig tanke dengang.

Café, Løb og afslapning

Trods disse bekymringer kan vi i dag glæde os over den flotte offentlige park, som man endte med at opføre i 1879. Stierne omkring søen er stærkt tiltrækkende for løbere og folk der har brug for at koble af med udkig over den charmerende sø. Har man børn med, kan man trygt slippe dem løs på parkens legeplads, som er bemandet, og Café Hacienda byder på mad og drikke.

Praktisk information

Adresse
Nørre Farimagsgade 6
1364 København K

Kontakt
33663500

Åbningstider
Året rundt, hele døgnet

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!