’Verdenshjørnet’ er et nyt madmarked i NV

VerdenshjørnetFoto: Verdenshjørnet.

Et nyt mangfoldigt madmekka med kulinariske oplevelser fra hele verden er åbnet i Nordvest lige ved Nørrebro Station. Målet er bl.a. at gøre lokale københavnere til iværksættere.

I de senere år er der kommet masser af spændende madmarkeder i København – som et supplement til de mere almindelige butikker. Blandt de mange muligheder kan nævnes Torvehallerne, Papirøen og Kødbyens Mad & Marked. Alle steder kan man hente inspiration, købe ind, få smagsprøver og måske møde nogen, man kender. Seneste skud på stammen er ’Verdenshjørnet’, der ligger på den såkaldte Skodagrund på hjørnet af Lygten og Frederikssundvej ganske tæt på Nørrebro Station.

Bro mellem bydelens kulturer

Men har vi nu brug for endnu et madmarked? Jo, for dette madmarked adskiller sig fra de øvrige. ’Verdenshjørnet’ sætter fokus på lækker mad fra Nørrebros mange forskellige madkulturer. Madmarkedet skal være Nørrebros nye fælles samlingssted og bygge bro mellem bydelens mange forskellige kulturer. ’Verdenshjørnet’ er samtidig en ny form for integrations- og beskæftigelsesinitiativ, hvor lokale borgere gøres til iværksættere. Det er Københavns Kommune, der ejer grunden og lejer den ud til folkene bag madmarkedet. Den fælles målsætning er, at man vil inddrage og uddanne lokale københavnere med sans for madlavning, så de kan få en sjov og indbringende hverdag ved at drive en food-truck på stedet.

Delikat og billig street food

Alle københavnerne er velkomne på ’Verdenshjørnet’, hvor man kan nyde delikat og billig street food fra den mangfoldighed af mennesker og kulturer, der bor på Nørrebro og i Nordvest. Her serveres alt fra mexicansk, marokkansk til indisk og kinesisk mad. Det er også muligt at læske ganen i Tipi Bar eller The Organic Container Bar.

Verdenshjørnet’, der åbnede i november, består af en række foodtrucks og to nyopførte og opvarmede tipitelte. Her er ti faste stadepladser og madkoncepter. Ofte er der musik, ligesom der arrangeres forskellige, kulturelle begivenheder på ‘Verdenshjørnet’.

Midlertidig fornøjelse

Rengøringen og udlejningen af Skodagrunden er en del af den samlede plan for området, hvor ’Verdenshjørnet’ desværre blot er en midlertidig aktivitet. På længere sigt forventer Københavns Kommune at åbne et nyt hus for kampsport på grunden.

’Verdenshjørnet’ ligger på Lygten 1, 2400 København NV og har åbent hver dag – fra kl. 11.30 på hverdage og fra kl. 11.00 i weekender.

Læs mere om ’Verdenshjørnet’, begivenheder og åbningstider her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!