Afrikansk festival med mad, musik og marked

Afrikansk festival og markedDer vil være masser af musik, mad og kunsthåndværk på den afrikanske festival, Couleur Café på lørdag ved Union og Skt. Hans Torv. Foto: Jacob Crawford.

Når den afrikanske gadefestival, Couleur Café løber af stablen på lørdag kan du opleve alt fra reggae, afropop og rap til mad fra bl.a. Eritrea og Elfenbenkysten og ikke mindre end 70 boder med kunsthåndværk.

Området ved Union og Skt. Hans Torv forvandles på lørdag til den hyggelige afrikanske gadefestival, Couleur Café. Hele dagen vil et væld af musikalske optrædener, forskellige varer og et varieret udbud af mad fra det store kontinent tilsammen udgøre en hyldest til afrikansk kultur.

Trommer, sang og dans under åben himmel

Fra kl. 12 og helt frem til kl. 20 vil Couleur Café lyde af pulserende afrikanske rytmer. Et af højdepunkterne bliver parade og show med trommegruppen African Footprint International, der markerer deres 20-års jubilæum med en opvisning kreeret specielt til dagen. Og så kan du opleve danskfødte Espen Sørensen, der har opnået stor succes i Tanzania, hvor han går under navnet Mzungu Kichaa, som på dansk betyder ”den skøre hvide mand”. Espen og hans band spiller Bongo Flava, som er en blanding af reggae, rap, afropop og traditionel tanzanisk musik. Der vil også være premiere på koreograf Alkhaly Camaras danseforestilling La Forêt Sacrée, som foregår i en magisk skov i Guinea, og mange flere indslag.

Boder med kunsthåndværk og mad

Hvis du kan lide afrikansk kunsthåndværk, tøj, stof eller smykker, så er Couleur Café det helt rigtige sted. Der vil nemlig være mere end 70 boder spækket med varer fra næsten alle kontinentets lande. Bliver udvalget for overvældende, kan du holde pause med en kop friskristet kaffe fra Etiopien eller en økologisk friskpresset juice fra Uganda. Og hvis sulten melder sig, er der masser af afrikanske retter at udforske – blandt andet fra Gambia, Eritrea, Elfenbenskysten og Zambia.

Det er gratis at deltage i festivalen og markedet, der begge varer indtil kl. 20. Og hvis du ikke kan få nok af den afrikanske stemning, kan du købe billet til afterparty hos kulturhuset Union, hvor en række afro-DJ’s efterfølgende vil sørge for, at den varer ved. Festivalen arrangeres af frivillige i Venskabsforeningen Danmark-Vestafrika.

Couleur Café afholdes på Union, Nørre Allé & Skt. Hans Torv på lørdag den 25. maj 2019 fra kl. 12 til kl. 20. Afterparty fra kl. 20 til kl. 01.

Læs mere om den afrikanske festival Couleur Café på Facebook her.

Se programmet til den afrikanske festival, Couleur Café her.

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!