Nu sker det – Boltens Food Court åbner

Boltens Food CourtFoto: Boltens Food Court.

Det længe ventede Boltens Food Court i Baron Boltens Gård åbner i morgen med en åbningsfest, hvor alle er velkomne. OplevByens.dk har været på besøg i den revitaliserede smukke gård, hvor 19 madboder frister. Man kan roligt begynde at slikke sig om munden.

I morgen lørdag den 13. april åbner Boltens Food Court – et internationalt madmekka fordelt på tre etager og i alt 1000 siddepladser ude og inde. Rammen er en af Københavns ældste købmandsgårde og handelspladser, den smukke Boltens Gård, tæt på Kongens Nytorv. Åbningen sker med en fest kl. 10-18 med masser af tastings, DJ og Den Kongelige Livgardes Tambourkorps. Alle er velkomne.

Mad fra hele kloden

OplevByen.dk har været på besøg før åbningen, og vi kan godt garantere, at der i bogstaveligste forstand er noget for enhver smag. Man kan forsyne sig hos 19 forskellige passionerede stadeholdere, der byder på bl.a. spanske tapas, græske gyros, marokkanske retter, indisk, pakistansk, kinesisk, italiensk, amerikansk og mexicansk blot for at nævne nogle af de repræsenterede nationaliteter.

Både for kødspisere og veganere

Der er veganske muligheder mange steder, mens Two Monkeys udelukkende serverer 100% vegansk mad – fx plantebaserede burgere og oste lavet på cashewnødder med kaviar af dansk tang! – Men som kødspiser er den ingen grund til panik. Hos Brasa serverer man f.eks. lækkert, saftigt og marineret kød som kylling, lam, svinekød og pølser efter en særlig brasiliansk grilmetode kaldet Churrasco. Teknikken, der stammer tilbage fra de brasilianske gaucho cowboys, giver kødet en karakteristisk røgsmag.

Delikate tarteletter og hummerhaler i vodka-øl mix

Dansk mad er naturligvis også repræsenteret, eksempelvis hos Hos Hygge – Taste of Denmark. Her frister smukt belagt smørrebrød og delikate tarteletter. Og med The Fish Project er der nu også rykket et stykke britisk kulturarv ind i hjertet af Copenhagen. The Fish Projekt så dagens lys i 2014 og var dengang byens første fish & chips foodtruck. Siden har de åbnet i Zoologisk Have og nu også som en del af Boltens Food Court, hvorfra der bl.a. serveres topfriske stegte blæksprutter, tempurarejer  og hummerhaler i vodka-øl mix. Der er også tænkt på den søde tand bl.a. hos Slice n’ Ice, hvor det er ualmindeligt svært at vælge mellem de mange varianter af smagfuld italiensk is, der både er gluten og laktosefri. Desuden byder stedet på adskillige barer og udskænkningssteder.

Gennemrenoveret og moderniseret

Boltens Food Court

Foto: Boltens Food Court.

Konceptet er klart – du bestiller og henter din mad i den madbod, du har valgt og det behøver ikke være den samme, som dine eventuelle medspisere har besluttet sig for. Maden spises ved langborde ude eller inde, alt afhængig af vejr og temperament. Er vejret godt, kan det anbefales at sætte sig i den brostensbelagte gård, hvor Baron Boltens okkerfarvede rokokohus fra 1771 danner en stemningsfuld baggrund sammen med Wilhelm Freddies fine gavlmaleri.

Det er Zeso Architects, der har stået for ombygningen og revitaliseringen af Baron Boltens Gård. Ejendommen, der huser madboderne, er blevet gennemrenoveret og moderniseret har bl.a. fået en helt ny glasfacade, der betyder, at man hele tiden er i kontakt med udelivet, selvom man er inde. De enkelte madboder er indrettet med hvert sit karakteristiske design – det er gjort med stort overskud og charme. Desi Nam Nam er f.eks. et lille stykke pink Indien iklædt farverige blomster, mens arabiske kakler pryder Marrakech boden.

Erfarne madmarked folk bag

Bag Boltens Food Court står Lars Moesgaard, Nik Kongsø og Jacob Nygaard, der alle trækker på erfaringer fra det tidligere Copenhagen Streetfood på Papirøen. De er både konceptudviklere og ejere af Boltens Food Court og står desuden for den daglige drift af virksomheden.

Vi er mange, der længe har ønsket, at Baron Boltens smukke og historiske gård igen kom til ære og værdighed efter adskillige år med lige lovlig festlig Happy Hour på adressen. Det sker nu. Det eneste problem ved Boltens Food Court er, at man ikke kan nå at smage en brøkdel af de mange fristelser, før man må melde sig mæt. Men så må man jo bare komme igen.

Boltens Food Court holder åbningsfest i morgen lørdag den 13. april fra kl. 10-18, hvor alle er velkomne – her vil være tastings, musik fra dj og Den Kongelige Livgardes tambourkorps. Fra 18- 22 er der åben for normal service.

Boltens Food Court ligger i Baron Boltens Gård, Gothersgade 10B, 1123 København K.

Læs mere om maden og åbningstider hos Boltens Food Court her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!