Byvandring i en kongelig landsby

Event afholdtFOTO: KulturenNU

Som en perle i en østersskal ligger lillebyen Frederiksberg midt i København. Kongelige idéer lagde grunden til byen, der idag er mest kendt for et slot, en have, en allé og de idylliske villakvarterer.

Lørdag d. 5. november kl. 10.00 inviteres der til byvandring i den kongelige landsby Frederiksberg. Turen begynder på ‘kanten’ til Vesterbro, hvor der bydes på en gratis kop kaffe i Laura’s Bakery på Værnedamsvej.

Tilbageblik på 1600-tallets Frederiksberg

På turen vil du høre om Frederiksbergs historie, der begynder i midten af 1600-tallet. Her opfører Christian 4. en ny ladegård, der kunne forsyne Københavns Slot og Rosenborg med landbrugsvarer. Gårdens marker omfattede det meste af det nuværende Frederiksberg, der blev dyrket ved hjælp af fæstebønder fra omegnen, fastansatte medarbejdere og fanger fra Bremerholm, til det hårde arbejde. Ladegårdsdriften blev opgivet i 1645, hvor landegården blev bortforpagtet.

Det var Frederik den III, der i 1651 tog ladegården tilbage, og udstykkede jorderne til tyve hollandske bønder. De opførte deres gårde omkring den nuværende Allégade. Byen kom derfor til at hedde “Ny Amager” eller “Ny Hollænderby”.

Resten af historien om “Ny Amager” kan du høre på byvandringen, hvor du også hører om landstederne, traktørstederne, teatre, Georg Carstensens entertainment-eventyr, Pile Allé, Rundelen, og den driftige Gammel Kongevej. Turen slutter i et af Frederiksbergs nye byrum ved Frederiksberg Station og Frederiksberg Gymnasium.

Byvandringen foregår Lørdag d. 5. november kl. 10.00-11.30 med start ved Laura’s Bakery, Værnedamsvej 4, 1619 København V.

Prisen er 139 kr. Som medlem af OplevByenXTRA kan du komme med til 112 kr.  Hvis du ikke allerede er medlem af OplevByenXTRA, så klik her for at melde dig ind og få adgang til alle fordelene.

Læs mere og køb billet til byvandringen “Frederiksberg – En kongelig landsby” her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!