Nyt byrum på Sankt Annæ Plads

Sankt Annæ PladsFoto: Realdania

Sankt Annæ Plads er sammen med de omkringliggende gader blevet renoveret for at skabe liv og leg i det centrale Københavns by-og kulturliv.

Sankt Annæ Plads, den tilstødende Kvæsthusgade og den østlige del af Nyhavn er blevet renoveret. Forholdene for fodgængere og cyklister er blevet markant bedre, og pladsen er også blevet sikret mod oversvømmelser fra kraftige regnskyl.

Plads til store oplevelser og stille stunder

Med Kvæsthusmolens underjordiske parkeringsanlæg og en nyrenoveret Sankt Annæ Plads bliver der både plads til store oplevelser og stille stunder. Med et areal på hele 12.500 m2 kan pladsen rumme alt fra store sportsbegivenheder til kunst- og kulturoplevelser. Der er plads til turbåde på ydersiden af pladsen og til større og mindre både på indersiden. Der er desuden to scenepavilloner, som sammen med to cafépavilloner skaber mindre scenerum.

Et grønt byrum

Trafikken er lagt om, så det ikke længere er muligt at køre på mere end én vejbane. Det har givet plads til et helt specielt byrum. Fortovene er blevet bredere, så der er plads til udeservering på caféer og udsigt til promenaden, hvor man kan dyppe tæerne i vandet og drikke en kop kaffe. Det grønne anlæg er også blevet udvidet, hvilket giver plads til masser af leg og afslapning.

Sankt Annæ Plads er blevet omlagt til en såkaldt skybrudsgade. Hele pladsen har fået form som en skål, der har sit laveste punkt i midten af det grønne anlæg. Hvis der kommer dage med store mængder regn, kan pladsen nu opsamle vandet og lede det ud i havnen via de forsænkede haveanlæg og underjordiske rør.

 

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!