Louisiana

Se kommende begivenheder →

Med en imponerende panoramaudsigt ud over Øresund og en af Skandinaviens største samlinger af moderne kunst er Louisiana i Humlebæk et af Danmarks førende museer

“Louisiana er ikke kun et kunstmuseum og en kunstsamling, det er også et kunstsyn”, skrev Louisianas nuværende direktør Poul Erik Tøjner tilbage i 1998. Samme år stod museet færdigt, efter at have gennemgået en række forandringer siden hans forgænger Knud W. Jensen i 1955 købte villaen Louisiana for at skabe et museum for moderne dansk kunst.

En helhedsfornemmelse
På Louisiana smelter arkitektur, kunst og natur sammen til en helhed. Modsat det traditionelle museums kronologiske, skolemæssige ophængninger ses dannelse som et forholdsvis frit projekt. Omdrejningspunktet for stedets mange foredrag, koncerter, debatter, udstillinger og konferencer er et kulturbegreb, der breder sig ud og aldrig spærrer noget inde i ekspertisens eller elitens rum. Kunsten formidles som symbol og som oplevelse i punktet mellem ude og inde, mellem os, naturen og historien.

Et højt respekteret udstillingssted
Louisianas permanente samling rummer over 3.500 værker, med hovedvægt på maleri og skulptur fra tiden efter 1945. Nye værker kommer løbende til i form af opkøb og donationer.
Jorn-rummet, Giacometti-salen, Kusama-rummet og Skulpturparken er permanente installationer. Hertil kommer årligt 4-6 særudstillinger, der præsenterer såvel de store modernistiske kunstnere som den nyeste internationale samtidskunst.

I samlingen findes hovedværker af navne som Picasso, Dubuffet, Andy Warhol, Henry Moore, Louise Bourgeois, Philip Guston, Baselitz, Kiefer og Kirkeby. Det internationale udsyn er en vigtig præmis for Louisianas udstillinger og fastholder museet som et af verdens mest respekterede udstillingssteder.

Praktisk information

Adresse
Gl. Strandvej 13
3050 Humlebæk

Kontakt
Telefon: 49 19 07 19
Hjemmeside

Åbningstider
Tirsdag – Fredag: kl. 11.00 – 22.00
Lørdag – Søndag: kl. 11.00 – 18.00
Helligdage: kl. 11.00 – 18.00

Entrepriser
Voksne: 110 kr.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!