Det Kongelige Bibliotek – Den Sorte Diamant

Det Kongelige Bibliotek byder hvert år på en række særudstillinger inden for kulturhistorie, bladtegning og fotokunst

En levende kulturinstitution
Som både bibliotek, udstillings-, foredrags- og koncertsted har Det Kongelige Bibliotek en helt særlig atmosfære, der forener det gamle med det nye. Udover de udstillinger, bibliotekets Kulturafdeling producerer, kan du også se skiftende udstillinger fra Museet for Dansk Bladtegning, Det Nationale Fotomuseum og Danmarks Bogmuseum, der repræsenterer forskellige dele af biblioteks omfattende samling. I Montanasalen finder du den faste udstilling Skatte i Det Kongelige Bibliotek, der som navnet antyder, viser det ypperste fra bibliotekets samlinger.

Imponerende arkitektur
I Den Sorte Diamant kan du nyde den storslåede udsigt over Københavns Havn gennem de store glasvinduer – eller køre op med rulletrapperne og beundre det 200 kvadratmeter store loftsmaleri udført af Per Kirkeby.

Får du lyst til en forfriskning, er Bib gourmand-restauranten søren k og café øjeblikket at finde i stueetagen. Den Sorte Diamant er den nyeste tilbygning til Det Kongelige Bibliotek. Bygningen blev opført i 1999, og er tegnet af arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen. Facaden består af 2.500 kvm. sort granit fra Zimbabwe. På en kanalrundfart vil du se, hvor bygningen har sit navn fra: i solskin fremstår facaden som en sort, funklende diamant, der spejler både himmel og vand.

Praktisk information

Adresse
Søren Kierkegaards Plads 1
1016 København K

Kontakt
Telefon: 33474747
Hjemmeside

Åbningstider
Åbent man-lør mellem 10-19

Billetsalg
Billetter sælges i Diamantinformationen og giver adgang til alle udstillinger.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!