Den Hirschsprungske samling

Den Hirschsprungske Samling viser på flotteste vi, 1800-tallets tendenser i den danske kunstverden.

Siden 1911 har samlingen været tilgængelig for offentligheden. Over 700 værker er klar til at blive studeret af den nysgerrige kunstinteresseret.

Samlingen
Værkerne er indsamlet af den københavnske tobaksfabrikant Heinrich Hirschsprung og dennes hustru Pauline Hirschsprung som privat eje. I 1902 skænkede de hele samlingen til staten, som altså i 1911 åbnede, for offentlig adgang, Den Hirschsprunske Samling. Ud over de mere end 700 værker, som fremviser 1800-tallets danske kunstverden, så præsenteres værkerne i smukke og intime rum, hvor nogle af kunstnernes egne møbler også udstilles. Denne opstilling giver optimale vilkår for at opleve kunsten bedst muligt.

Hovedværkerne
Dansk kunst startede nærmest i 1800-tallet, hvilket betegnelsen guldalderen også viser. C.W. Eckersberg har her en helt central rolle i udviklingen af dansk malerkunst i det 19. århundrede. Netop et billede af Eckersberg præsenteres på Hirschprung.dk som et af hovedværkerne. Værket “En nøgen kvinde sætter sit hår foran et spejl” fra 1841 repræsenterer et nybrud i dansk malerkunst. Udover, at det er en kvinde som portrætteres, så var det heller ikke tidligere muligt at male på akademiet, her var tegning kun muligt, hvilket dog blev ændret i 1822. Billedet blev til i forbindelse med modelseancer, som Eckersberg arrangerede for en lille gruppe af sine elever. Andre kunstnere, som også har hovedværker hængende, kan nævnes, P.S.Krøyer, Anna Ancher, Christen Købke og mange flere.

Praktisk information

Adresse
Stockholmsgade 20
København Ø

Kontakt
Telefon: 35420336
Hjemmeside

Åbningstider
Tirsdag – Søndag: kl. 11.00 – 16.00
Mandag: Lukket

Entrepriser
Voksne 75,-
Studerende og pensionister: 65 kr.
Grupper a min. ti personer, der betaler samlet: 65 kr.
Børn og unge under 18 år gratis
Årskort: 150 kr.
Der er gratis entré om onsdagen

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!