Designmuseum Danmark

I det tidligere kongelige Frederiks Hospital i Bredgade, nuværende Designmuseum Danmark, udstilles det ypperste indenfor industriel design, møbelkunst og kunsthåndværk.

Siden 1926 har museet haft til huse i et af de fineste rokokobygninger i København. Bygningen blev opført  under Frederik d. 5. fra 1752-1757.

Designmusem Danmark
Museet står som et af Nordens helt centrale udstillingssteder, når det handler om industriel kunst, møbelkunst og kunsthåndværk. I vid udstrækning er det den samtidige produktion og tendenser som udstilles, men forbilledelige ældre arbejder vil ligeledes præsenteres, hvis tydelige indvirkninger på den moderne kunst forekommer. Museet er også videnscenter for forskningen indenfor de tre udstillingsområder.

Samlingen
Dyk ned i arkivet for dansk design. Det er her muligt at finde originale tegninger fra danske kunstnere over kunsthåndværk og design.
Plakatsamlingen har til formål at vise den kunstneriske og kommercielle udvikling indenfor plakatkunstens historie i både Danmark og udlandet.
Mode og tekstilsamlingen er et af landets største og fineste samlinger af international og dansk mode og tekstildesign.

Udover de faste samlinger vil der selvfølgelig sideløbende opstilles særudstillinger. I øjeblikket kører udstillingen “Øvelse gør mester”, som viser,  Kaare Klint som lærermesteren overfor arkitekter og formgivere ved skolen for møbelkunst og og Rumudstyr under Kunstakademiet, som blev oprettet i 1924, og hvor Klint blev kendt for sine omfattende analytiske undersøgelser af rumlighed.

 Praktisk information

Adresse
Bredgade 68
1260 Kbh K

Kontakt
Telefon: 33185656
Hjemmside

Åbningstider
Tirsdag – Søndag: kl. 11.00 – 17.00
Onsdag: kl. 11.00 – 21.00
Mandag: Lukket

Entrepriser
100,-
Gratis adgang for studerende (mod forevisning af gyldigt studiekort) og alle under 26 år.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!