Ridning for voksne i Amagers Kongelunden

Amager Voksenridetur

Nyd det smukke efterår fra ryggen af en nystriglet hest og oplev skov og strand i Kongelunden, hvor Amager Voksenridetur arrangerer guidede rideture for helt uøvede til erfarne ryttere.

Om du aldrig har siddet på en hest før eller er en erfaren rytter, så er der plads til alle hos Amager Voksenridetur i Kongelunden. Hvorfor ikke nyde de skønne efterårsfarver fra en nystriglet hesteryg i den dejlige Kongelund med både skov og strand? Det er en dejlig aktiv måde at opleve naturen på.

Amager Voksenridetur

Foto: Amager Voksenridetur.

Erfarne guider

Amager Voksenridetur er en gård, der bl.a. hele efteråret tilbyder guidede rideture gennem Kongelundsskoven og langs stranden. På turen deltager en eller flere erfarne guider. De hjælper dig med alt det praktiske, viser vej og sørger for at tempoet er, så alle kan følge med. Har du aldrig reddet før, så var det måske på tide at prøve det. Som de siger hos Amager Voksenridetur, så har de en god hest med det rette temperament til alle.

Der strigles, sadles og rides

Man møder en time før selve turen og hjælper med at gøre ”sin” hest klar – der strigles og sadles og så går turen ellers ud i det smukke efterår. Du kan dog betale dig fra det, hvis du ikke ønsker at deltage i klargøringen af hesten. Der rides alle ugens dage – både formiddag og eftermiddag. Man kan vælge en 1 – 1,5 eller 2,5 timers tur. Har man andre ønsker kan man kontakte Amager Voksenridning for individuelle aftaler. Amager Voksenridning tilbyder også andre aktiviteter såsom ugentlige ridehold, tur i hestevogn, ridelejr, terapiridning, polterabend og ponytræk.

En times guidet tur koster 225 kr. En tur på 1,5 timers ved skov og strand koster 300 kr. og den lange på 2,5 timer, hvor man også ridder gennem fuglereservatet, koster 450 kr. Kaffe og te ad libitum kan tilkøbes til 10 kr. per person.

Amager Voksenridetur

Foto: Amager Voksenridetur.

Lidt om Kongelunden

Ridningen foregår i Kongelunden på Amager. Et område som oprindeligt blev dyrket af de hollandske bønder, der kom til København i 1500-tallet. Efter svenskekrigene i 1658-60 blev Amager nærmest ryddet for træ. Mange år efter i 1818 blev bønderne opfordret til at anlægge ny skov og det blev grunden til den Kongelund vi kender i dag med træer i lige rækker.,Derefter blev der udsat fasaner i området og i 1845 købte Kong Christian den 8. lunden til jagt. Allerede i 1948 var området et yndet udflugtssted for Københavnerne. Der blev afholdt kongejagter i skoven helt frem til 1952. Siden da er området overgået til staten og blevet offentlig skov. I dag bruges skoven som rekreativt område af mange københavnere til skovture, løb, ridning og surfing.

Amager Voksenridetur ligger Kongelundsvej 589, 2791 Dragør.

Læs mere om Amager Voksenridetur her. 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!