Amager Strandpark og alle aktiviteterne

Amager StrandparkAmager Strand på en sommerdag. Foto: Københavns Kommune.

Københavns store strand på Amager favner det meste og tiltrækker folk fra hele byen. Udover ren afslapning og naturoplevelser byder Amager Strandpark på et hav af aktiviteter og mange faciliteter.

Amager Strandpark ligger kun ca. 5 km fra byens centrum – og er også ca. 5 km lang. Strandparken har lagune, bypark og masser af aktiviteter året rundt. Der har været badestrand på Amagers østkyst siden 1930’erne. Den nyanlagte strand åbnede i august 2005. Amager Strandpark består udover en lagune af de grønne områder Tiøren og Femøren. Amager Strandpark har både klitlandskab og bypark og er fredet som rekreativt område.

Udeliv for alle på land

Amager Strandpark har aktivitetsredskaber til fri afbenyttelse fx basketballkurve, beachvolleybane, fodboldmål og en træningspavillon. På land kan du fx bruge parkourtræningsbaner, træningspavillon og barrer til styrketræning, spille beachvolley og strandfodbold samt løbe på rulleskøjter, løbehjul mv. på god asfaltbelægning. Der er store beachvolleybaner, græsarealer til boldspil, picnic, hygge og leg. Endelig er der en række strandforretninger bl.a. med mad og drikke.

Udeliv til søs for de lidt mere modige

I vandet kan du ud over almindelig badning dyrke havsvømning, dykke i dykkerbanen, hoppe i fra en udsprings-ø, dyrke windsurfing og kitesurfing (bedst i østenvind), leje kajak, SUP’s (surfboard til at stå og padle på), kanoer, vandcykler mv., lystfiske samt sejle (max 3 knob) og lægge til i anløbshavnen gratis. Der er livreddere i højsæsonen. Livredderne er på stranden i skolernes sommerferie fra midt i juni til sidst i august, alle ugens dage kl. 10.00-18.00.

Ny badelift ved Helgoland

For handicappede gør de mange betonstier og ramper i Amager Strandpark det let at færdes i kørestol. Der er handicapparkeringspladser ved både strandstation 1 og strandstation 4, og i juni blev den første badelift og badesti indviet ved badeanstalten, Helgoland. Der er toiletter i alle strandstationerne på Amager Strandparks strandø og ved indgangene fra Øresundsvej, Italiensvej, Svend Vonveds Vej og Hedegaardsvej.

Badeanstalten ”Helgoland” ligger i strandens nordlige ende. Her kan du fx blive medlem af ”Det kolde Gys”, en klub for vinterbadere.

I strandens modsatte ende ligger ”Femøren” og ”Tiøren”, der er store grønne rekreative arealer, der bruges til mange forskellige slags arrangementer, ikke mindst koncerter.

Fodboldgolf og Bumper Balls

Ud over alle de gratis, kommunale tilbud, er der også forretninger i Strandparken. Én af de mere spændende er FunCph, der tilbyder flere aktiviteter:

Fodboldgolf er en aktivitet, hvor folk i alle aldre, med eller uden fodboldfærdigheder, kan deltage. Det er for både små og store grupper. Banen har flere forhindringer og udfordringer og samtidig en storslået udsigt over lagunen og Øresund.

Til dem, der ønsker lidt mere fart, er blokart en hurtig, sjov og sikker aktivitet, hvor man kan køre race på den 500 meter store bane med op til 50 km/t. Alle kan ”sejle” en blokart – hvis bare man kan styre en cykel. Der er mulighed for at køre alene, men der er også mulighed for at køre i en tosæders.

Bumper Balls handler om at skubbe til og vælte hinanden på en sikker måde. Der er flere muligheder for benyttelse af bumper balls: fodboldkamp, ”Last man standing”, Bumper-sumobrydning samt ”kaos session”.

Læs mere om Amager Strandpark her. 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!