Tag på arkitektonisk udflugt i Ørestaden

Arkitektonisk udflugt i ØrestadenFoto: byggecentrum.dk

Hvis du interesserer dig for moderne  prisbelønnet arkitektur og smuk natur kan du nemt få en dag til at gå i Ørestaden.

Verdens bedste boligbyggeri, en spansk bjerglandsby på en dansk mark, et villakvarter i 11. etagers højde eller et cirkulært kollegium. Det er blot nogle få eksempler på, hvad Ørestaden rummer af arkitektoniske oplevelser.

Ørestaden er det moderne København. En ny bydel, der er ved at tage form og hvor prisbelønnet arkitektur og smuk natur smelter sammen. Ørestaden ligger med sine nybyggede boliger lige på kanten af Københavns største grønne naturområder, Amager Fælled og Kalvebod Fælled.

Rådhuspladsen er blot et par stenkast væk og metroen har adskillige stop i Ørestaden, hvor du kan stå af for at kigge nærmere på nogle af de byggerier, der får udenlandske arkitektstuderende til at valfarte hertil.

8-tallet

Med direkte udsigt til Kalvebod Fælled findes 8-tallet – en stor, sløjfeformet bygning. 8-tallet befinder sig i Ørestad Syd og bindes sammen af en 1,5 kilometer lang gangsti, som snor sig op langs facaderne i en dobbelt sløjfe, til toppen af huset. Det er en charmerende gåtur med intime stier, hvor man kan nyde både arkitekturen og den formidable udsigt til naturen.

Endvidere vil der på kanten af fælledens fredede uendelighed være mulighed for at nyde en kop kaffe eller et godt måltid på Café og Restaurant 8-tallet, der tilbyder verdensarkitektur, natur, himmel og horisont på et og samme sted.

8-tallet er tegnet af den danske og internationalt anerkendte arkitekt Bjarke Ingels’ tegnestue BIG. Byggeriet blev i 2011 kåret til Verdens Bedste Boligbyggeri på World Architecture Fair. Bjarke Ingels har fortalt, at inspirationen til 8-tallet er en spansk bjerglandsby.

VM Bjerget

VM Bjerget ligger som et villakvarter i 11 etagers højde eller et boligbjerg med skøn udsigt fra lejlighederne, der alle har egen terrasse og have. Parkeringskælderen i bunden af byggeriet er skærmet af og pakket ind i et bjerglignende landskab.

Også VM bjerget blev af World Architecture Fair kåret til Verdens Bedste Boligbyggeri nemlig i 2008, hvor det stod færdigt. Også her har Bjarke Ingels tegnet, denne gang sammen med tegnestuerne Plot og JDS.

Tietgenkollegiet

Endnu et ekstraordinært bygningsværk finder du i Ørestad Nord. Her ligger Tietgenkollegiet, som tegnestuen Lundgård og Tranberg står bag.

Arkitekturen er inspireret af det sydøstlige Kinas touluer, hvor det cirkulære er det styrende koncept. Kollegiets boliger danner til sammen netop en cirkel, hvis linie brydes af forskydninger, der giver plads til altaner.

Bygningen, der er blevet et internationalt referenceværk, har vundet adskillige priser.

Mæt af arkitektur, sulten efter mad

Når du er blevet mæt af arkitektoniske oplevelser kan Ørestaden såmænd også stille sulten efter mad og drikke. Udover 8-tallets spisested findes f.eks. Studie Street Grill, Rambla – Bar & Grill og Loft Gastrogrill.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!