Oplev Det Kongelige Teaters Balletfestival

Det Kongelige Teaters BalletfestivalFoto: Det Kongelige Teater/presse.

I dag er det årets første sommerdag, men det er også åbningsdagen for Det Kgl. Teaters Balletfestival. Festivalen strækker sig fra d. 1. til 9. juni, og programmet byder på alt fra fællesdans til Galla på Gamle Scene.

Det Kongelige Teaters balletfestival begyndte i dag, da teatrets balletmester Nikolaj Hübbe åbnede ballet og bød op til dans under buen i den smukke August Bournonville Passage. Senere fortsætter folkefesten i gaderne bag teatret med 50’er musik og italienske food trucks. Balletten Napoli spiller på Gamle Scene klokken 20.00. Forestillingen bliver på usædvanlig vis livestreamet og vist på storskærm udendørs, så alle kan se med.

Road-trip og videochallenges

Indtil den 9. juni vil festivalen byde på et væld af forskellige balletoplevelser. Eksempelvis vil Kongens Nytorv danne ramme om et dansearrangement instrueret af Nikolaj Hübbe. Balletmesteren har igennem de seneste måneder udfordret danskerne til at danse ballet, ligesom at han har været på roadtrip i hele landet. Han har blandt andet besøgt Røde Kors’ Asylcenter i Jelling, Knuthenborg Safaripark og Magasin Du Nord i København. På de forskellige besøg har Nikolaj Hübbe og en solist fra det Kongelige Teater budt medarbejderne op til dans. Men det er ikke de eneste, der er blevet opfordret til at danse, i løbet af hele maj måned har Nikolaj Hübbe nemlig fået danskerne til at danse ballet hjemme i stuerne under hashtagget #dkdanserballet. I en række video-challenges har Nikolaj Hübbe udfordret alle, der ville være med til at lære en række simple ballettrin, optage sig selv og dele videoerne på Instagram. Løbende er de bedste, sjoveste og fineste dansevideoer blevet belønnet med præmier og i dag vil de sidste vindere blive udnævnt.

Se her, hvordan det blandt andet så ud, da balletmesteren udfordrede danskerne til at danse ballet:

Rundvisninger, talks og galla

Det Kongelige Teaters Balletfestival byder på alt fra rundvisninger for børn, talks og Bournonville aften på Gamle Scene til et afsluttende galla d. 9. juni, hvor verdensstjerner fra England, Rusland, Frankrig og USA sammen med Det Kongelige Teaters dygtige balletdansere vil vise et uddrag af perler fra det klassiske balletrepertoire.

Det Kongelige Teaters Balletfestival finder sted rundt omkring i byen fra den 1.-9. juni. 

Læs mere om Det Kongelige Teaters Balletfestival og programmet her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!