Pumpehuset

Pumpehuset er Københavns alternative spillested – en base for subkultur: syrerock, dubstep og reggae

På spillelisten findes også kunstnere inden for rap, indie, funk, club, house mm. I Kransalen, den store sal på første sal er der plads til 600 personer, og i Sort Sal, den mindre mere intime sal i stueetagen, er der plads til 400. Om sommeren åbner Pumpehusets afslappede musikhave, Byhaven. Her kan du nyde en medbragt picnic-kurv,  god kaffe, maté maté, specialøl, kold rosé og sjusser med økosaft. Der bliver tændt op i fællesgrillen hver eftermiddag og ind i mellem vil lokale food trucks byde på forskellige delikatesser.

Ombygning og relancering
Efter en større renovering i efteråret 1987 åbnede Pumpehuset som spillested og afløste punk-spillestedet Saltlageret på Gl. Kongevej, der samme år måtte lade livet for Tycho Brahe Planetariet. Forbindelsen til Saltlageret blev understreget af, at det første band på scenen var Sort Sol. Pumpehuset fungerede som travlt spillested helt frem til 2010, hvor en konkurs tvang stedets ejere til at dreje nøglen om. I 2011 overtog Nordisk Film driften sammen med to private eventmagere og stedet åbnede påny.

Historie
Pumpehuset er en del af Københavns første vandværk fra 1858, som rummede tre store dampdrevne pumper, der skabte trykket i vandrørene, så vandet kunne nå op til de øverste etager i Københavns huse. Nu fik københavnerne samme moderne faciliteter som indbyggerne i London og Paris med indlagt rindende vand i boligen. Efterhånden som man fandt ud af, at de store kolera og tyfus epidemier skyldtes forurenet vand, blev det forbudt at lade dyr svømme i vandværkets søer og åløb, og møddinger, renovation og urent vand skulle holdes isoleret fra det rene vand.

Praktiske informationer

Adresse
Studiestræde 52
1554 København V

Kontakt
Telefon: 33 93 19 60. Telefonen er åben mandag til fredag mellem 09.30 og 16.30.
Mail: info@pumpehuset.dk
Hjemmeside

Billetpriser
Afhænger af det enkelte arrangement

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!