Det Kongelige Teaters Gamle Scene

Se kommende begivenheder →

Gamle Scene er en af tidernes mest betydningfulde kulturinstititioner. Siden sin opførelse i 1748 har Det Kongelige Teater på Kongens Nytorv været toneangivende i udviklingen af dansk scenekunst.

Indtil for nylig, nærmere bestemt 2005, var Gamle Scene lig med det Kongelige Teater. I dag dækker betegnelsen “Det Kongelige Teater” dog også over Operaen på Holmen og Skuespilhuset på Kvæsthusbroen (for enden af Nyhavn). Det Kongelige Teater har således i de seneste ti år gennemgået den største udvidelse i sin over 250-årige historie.

Det Kongelige Teater idag
I januar 2005 åbnede Operaen, skænket af ’A.P. Møller og Hustru Chastine MC-Kinney Møllers fond for Almene Formål. Operaen er tegnet af arkitekten Henning Larsen. I 2008 stod Skuespilhuset, tegnet af arkitekterne Boje Lundgaard og Lene Tranberg færdigt.

Genrer på Det Kongelige Teater
Skuespil: En forestilling bestående af mimik, bevægelser, betoninger og interaktion, samt koreografien, scenografien, rekvisitterne og lyssætningen.
Ballet: En forestilling bestående af dans og mimik.
Opera: En forestilling bestående af mange forskellige ting; sang, orkestermusik, dekorationer, kostumer, maskering, lyseffekter og somme tider også dans og special effects.

Praktisk information

Adresse
Kongens Nytorv 9
1017 København K

Kontakt
Telefon:
– Administration: 33 69 69 33
– Billetcenter: 33 69 69 69
Hjemmeside

Entrepriser
Afhænger af den enkelte forestilling

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!