Koncerthuset (DR Byen)

Se kommende begivenheder →

Koncerthuset, der åbnede i 2009, er tegnet af den berømte franske arkitekt Jean Nouvel og er en af Københavns nye, store arkitektoniske attraktioner.

Markante valg og store kontraster præger Koncerthuset. Hjertet i Koncerthuset er den store koncertsal, der, udover store musikalske events, har lagt rum til store verdens-transmitterede begivenheder, som fx den ceremonielle overdragelse af Danmarks EU-formandskab og H.M. Dronningens 40 års regeringsjubilæum.

En koncertsal helt i toppen
Musikalsk spillede Koncerthuset sig for alvor i superligaen, da det anerkendte britiske musikmagasin Gramophone i 2012 kårede Koncertsalen til at være en af de 10 bedste i verden – i fornemt selskab med fx The Walt Disney Concert Hall i Los Angeles, Parco della Musica i Rom og Esplanade i Singapore.

Studie 2, 3 og 4
Udover Koncertsalen omfatter Koncerthuset Studie 2, 3 og 4. Studie 2 fungerer både som prøvesal og koncertsal og har plads til 749 stående og 550 siddende publikummer. Stuide 3 er Koncerthusets mindste sal og kan skræddersyes til anledningen, da salen hverken har fast scene eller faste publikumspladser. Studie 4 er en fleksibel koncertsal, hvor scenen bygges op af podier, og publikum sidder på løst opstillede stole. Dermed kan salen tilpasses forskellige besætninger og koncertformer, og akustikken kan varieres, alt efter hvilken musikalsk genre der fremføres.

Praktiske informationer

Adresse
Ørestads Boulevard 13
2300 København S

Kontakt
Telefon: 35 20 62 62
Hjemmeside

Entrepriser
Afhænger af det enkelte arrangement

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!