Bellevue Teatret

Se kommende begivenheder →

Bellevue Teatret er et af Danmarks største, producerende teatre, der byder på moderne opsætninger med unge, talentfulde kunstnere.

Bellevue Teatret er i dag blandt de fire største producerende teatre i Danmark. Teatrets repertoire henvender sig til et bredt publikum og satser på nye, talentfulde kunstnere og på samspil på tværs af forskellige kunstarter. De senere år været præget af moderne opsætninger med musikalsk indhold, særligt rockmusicals, samt nyere dansk dramatik og satire, eksempelvis Rytteriet. De senere år har teatret næsten udelukkende opsat egne produktioner.

Teatret gennem tiden
Bellevue Teatret åbnede i 1936. Bygningen er tegnet af Arne Jacobsen i funktionalistisk stil og er ud over at være et af hans hovedværker samtidig et af de fornemste eksempler på Bauhaus-arkitektur herhjemme. Efter at have fungeret som sommerteater i en kort årrække, blev det frem til 1978 drevet som biograf og filmstudie. Først efter en omfattende ombygning genåbnede bygningen i 1979 som teater, kombineret med 2 mindre biografer på den tidligere balkon.

Forestillinger året rundt
I starten af halvfemserne foretog man igen en række mindre ombygninger, for igen at inddrage balkonen i teaterrummet. Efter en større istandsættelse fra 2001 til 2002, blev teatret blev ført tilbage til sit oprindelige arkitektoniske udtryk. Teatret gennemfører forestillinger året rundt og bliver besøgt af mere end 100.000 gæster årligt. Siden 2003 har det blandt andet været vært og producent for den kendte sommerballet under kunstnerisk ledelse af Alexander Kølpin.

Praktisk information

Adresse
Strandvejen 451
2930 Klampenborg

Kontakt
Telefon: 39 63 64 00
Hjemmeside

Entrepriser
Afhænger af den enkelte forestilling

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!