Østre Gasværk Teater

Det er ikke gas, får man næsten lyst til at sige, men det var det en gang. Frem til 1970 blev der opbevaret gas i den runde bygning, som i dag er Østre Gasværk Teater.

Bygningen er fra 1883 og blev tegnet af, ingen ringere end, Martin Nyrop, som også stod for tegningen af Københavns nuværende Rådhus.

Tørvelager mm.
I 1970, hvor der ikke længere var brug for gasværket, ventede man blot på at bygningen skulle nedrives. Mens man afventede nedrivningen af bygningen, så opbevarede man tørv og Det Kongelige Teater brugte det gamle gasværk som dekorationsmagasin.
I 1976 overtog Morten Grunwald og Pelle Sadolin bygningen, hvilket resulterede i en gennemgribende renovering. Med de rå indvendige mure skaber det en anderledes og autentisk ramme for de forskellige forestillinger, som opsættes. 1983, altså 100 år efter bygningen stod færdig fik teatret sine høje publikumspodier.

Bred appel
Hvad skal man forvente af forestillingerne på Østre Gasværk Teater? Et centralt ønske fra teatrets side er, at forestillingerne skal være store og spektakulære samt ramme en bred målgruppe. Desuden skal der være fokus på musikteater. At teatret tager målene seriøse ses blandt andet med forestillingen Skammerens datter, som nød stor succes. Et stykke som både rammer bredt i forhold til målgruppe, og som musical bruger musikkens virkemidler.

 Praktisk information

Adresse
Nyborggade 17
2100 København Ø

Kontakt
Telefon: 39279111

Hjemmeside

Entrepriser
Afhænger af den enkelte forestilling

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!