Betty Nansen Teatret

Betty Nansen Teatret er kendt for at præsentere nyfortolkede klassikere med en perlerække af de største stjerner

Danmarks største stjerner inden for skuespil, dramatik og scenografi tørner sammen på Betty Nansen Teatret. Teatrets historie går helt tilbage til 1800-tallet, hvor scenen åbnede på Frederiksberg Allé under navnet Odéon. Til teatret hører også anneksscenen Edison og C:NTACT, som driver kunstneriske projekter for unge med forskellige kulturelle og sociale baggrunde.

Edison
Edison er Betty Nansen Teatrets anneksscene. En formmæssig legeplads og et eksperimentarium, hvor der er højt til loftet – fysisk såvel som kunstnerisk. Ideen om at lave et teaterlaboratorium blev udtænkt af Betty Nansen Teatrets chef-duo, Peter Langdal og Henrik Hartmann. De drømte om et virkeligheds- og nutidsteater, der hurtigt kunne omsætte gode ideer til slagkraftige forestillinger. Det tidligere elektricitetsværk på hjørnet af Hortensiavej og Edisonvej med rå vægge, store kabeltromler var den perfekte ramme. I 1992 åbnede Edison med forestillingen ”De 7 Dødssynder”. I 2012 er Edison udvidet med intimscenen “Siloen”.

Kvinden bag navnet
Betty Nansen var igennem et halvt århundrede en af de mest markante profiler i dansk teater, og på sine mange gæstespil i Skandinavien blev hun ofte sammenlignet med tidens store divaer.
Betty Nansen stod for teatrets drift i 26 sæsoner frem til sin død i 1943. Selvom hun ønskede, at efterkommerne fjernede hende fra facaden, valgte den senere chef, Morten Grunwald, at lade navnet lyse over indgangen til minde om en af dansk scenekunsts mest originale skikkelser.

Praktisk information

Adresse
Frederiksberg Allé 57
1820 Frederiksberg C

Edison
Edisonsvej 10
1856 Frederiksberg C

Kontakt
tlf. 33 21 07 55
E-mail: post@bettynansen.dk
Hjemmeside

Billetpriser
Afhænger af den enkelte forestilling

Billetbillet
tlf. 70 272 272
Hverdage kl. 12-18 / lørdag kl. 10-14
E-mail: info@billetbillet.dk  –  www.billetbillet.dk

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!