Det Kongelige Teaters Opera

Se kommende begivenheder →

Den Kongelige Opera er den førende opera i Skandinavien med en lang og traditionsrig historie. I 2005 fik Den Kongelige Opera med det nye operahus nogle fantastiske rammer til indfri det store potentiale, kompagniet rummer

Den Kongelige Opera er en af de få operaer i verden, der har et fast solistensemble, og det endda på et meget højt niveau – operasolisterne er efterspurgte gæster i andre operahuse overalt i verden. Den Kongelige Opera har særligt markeret sig stærkt indenfor det tyske, senromatiske repertoire – både i kraft af internationalt berømte Wagner-sangere og anmelderroste iscenesættelser af Wagners operaer.

Det Kongelige Operakor
Det Kongelige Operakor består af 40 sangere  nogenlunde ligeligt fordelt på mænd og kvinder. Til store korforestillinger som for eksempel operaer af Wagner udvides det faste kor med en lang række assistenter. Der er operakor med i hovedparten af operarepertoiret, og korets medlemmer øver om dagen og medvirker i forestillinger om aftenen – ofte flere forskellige forestillinger skiftevis. Der skal kunne synges på et hav af forskellige sprog blandt andet tysk, fransk, engelsk, italiensk, russisk og tjekkisk. Sangerne i operakoret har tit flere forskellige roller i løbet af bare en enkelt forestilling.

Genrer på Det Kongelige Teater
Skuespil: En forestilling bestående af mimik, bevægelser, betoninger og interaktion, samt koreografien, scenografien, rekvisitterne og lyssætningen.
Ballet: En forestilling bestående af dans og mimik.
Opera: En forestilling bestående af mange forskellige ting; sang, orkestermusik, dekorationer, kostumer, maskering, lyseffekter og somme tider også dans og special effects.

Praktisk information

Adresse
Ekvipagemestervej 10
1438 København K

Kontakt
Telefon:
– Administration: 33 69 69 33
– Billetcenter: 33 69 69 69
Hjemmeside

Entrepriser
Afhænger af den enkelte forestilling

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!