Det Kongelige Teaters Skuespilhus

Se kommende begivenheder →

Det Kongelige Teater fik i 2008 en ny scene dedikeret til Det Kongelige Skuespil. Skuespilhuset ligger helt ud til vandet ved Kvæsthusbroen i Frederiksstaden og har i alt tre scener.

Det Kongelige Skuespil forlod i 2008 de vanskelige akustiske forhold på Gamle Scene, og flyttede ind i nye, fantastiske rammer ved Københavns havn. Skuespilhuset er i alt 20.000 m2 og er tegnet af de danske arkitekter Boje Lundgaard og Lene Tranberg (Lundgaard & Tranberg), der i 2002 vandt Kulturministeriets arkitektkonkurrence. Det stod åbnede i februar 2008 med en opsætning af Shakespeares Hamlet.

Forankring og fornyelse
Skuespilhuset er den nye base, hvorfra Det Kongelige Teater skal videreføre en lang og stolt skuespiltradition. Balancen mellem tradition og fornyelse har altid være en del af den udfordring, der er med til at sætte dagsordenen på Nationalscenen, der i sine statutter har en forpligtelse overfor det nationale og de store klassikere. Ser man på teatrets dramatiske repertoire op gennem tiderne viser det en vekslende satsning på det traditionelle overfor det nyskabende. Ofte er klassikerne blevet benyttet som springbræt for fornyelse og på den måde udvikler teatret sig, samtidig med at det bevarer en stærk identitet.

Genrer på Det Kongelige Teater
Skuespil: En forestilling bestående af mimik, bevægelser, betoninger og interaktion, samt koreografien, scenografien, rekvisitterne og lyssætningen.
Ballet: En forestilling bestående af dans og mimik.
Opera: En forestilling bestående af mange forskellige ting; sang, orkestermusik, dekorationer, kostumer, maskering, lyseffekter og somme tider også dans og special effects.

Praktisk information

Adresse
Sankt Annæ Plads 36
1250 København K

Kontakt
Telefon:
– Administration: 33 69 69 33
– Billetcenter: 33 69 69 69
Hjemmeside

Entrepriser
Afhænger af den enkelte forestilling

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!