Guide: Inspiration til oplevelser i weekenden

Ann LinnemannJuleudstilling med unikating fra nogle af landets fremmeste keramikere kan opleves i Ann Linnemann Galleri i Kronprinsessegade. Foto: Ann Linnemann Galleri.

Mangler du inspiration til weekenden, så se her: Tag til Kunst-julemarked på FABRIKKEN, besøg Ann Linnemann Galleri, hvor der er juleudstilling med den fineste unika keramik, eller benyt dig af sidste chance for at se Olsen Banden udstillingen.

Vi har taget hul på julemåneden og december er godt i gang. Derfor har vi naturligvis et par juleoplevelser i vores inspirationsguide til, hvad du kan foretage dig i weekenden. Men det behøver jo ikke altsammen dreje sig om jul, jul, jul, derfor fortæller vi også, at det på lørdag er allersidste chance for at opleve Olsen Banden Udstillingen i dens nuværende form.

Julemarked på FABRIKKEN for Kunst og Design

Julemarked på FABRIKKEN

Foto: FABRIKKEN for Kunst og Design.

Du kan købe kunst og unikke julegaver direkte af kunstnere og designere på FABRIKKEN for Kunst og Designs julemarked på søndag den 8. december. Fabrikken, der ligger på Amager, er et produktions- og videnscenter, hvor over 60 professionelle kunstnere og designere arbejder. Fabrikken huser ikke mindre end 49 atelierer. På søndag er det første gang FABRIKKENs kunstnere og designere sælger ud af deres skatte i anledning af julens komme. Her loves alt fra julepynt til brugskunst, unika kunstværker, tryk og publikationer. Eksempelvis Anita Viola Nielsens grafikarbejder, Al Massons akvareller, et indrammet værk af Nicolai Howalt, aluminiumsværker af Marianne Hesselbjerg eller håndlavede borde af Ninna Stengade. I FABRIKKENs julestue kan du desuden klippe din egen julepynt, og der kan købes kaffe, gløgg og æbleskiver.

Der er julemarked på Fabrikken for Kunst og Design, Sundholmsvej 46, 2300 København S søndag den 8. december kl. 11.00-16.00. Gratis adgang.

Keramik og jul hos Ann Linnemann Galleri

Ann Linnemann Galleri

Foto: Ann Linnemann Galleri.

Alle elskere af keramik og kunsthåndværk bør kende Ann Linnemann Galleri i Kronprinsessegade 51. I det hyggelige galleri, hvor keramiker Ann Linnemann ofte selv tager imod, er her skiftende udstillinger af nogle af landets fremmeste keramikere. Lige nu og forbindelse med julen kan du opleve udstillingen ’Hånden på Værket – Værket på bordet – En samlers juleudstilling’. Her er inspiration til julegaven, fornyelse til hjemmets indretning eller nyt til den private samling i et smukt udvalg af originale keramiske værker.

Udstillingen har samlet håndlavede ting til bordet og byder på usædvanlige borddækninger, der sikkert kan appellere til fantasien. Tanken er at forene det håndlavede, brugbare og originale. Desuden er der værker i tableau og på væg i dialog mellem forskellige kunstnere. Blandt udstillerne er Ursula Munch Petersen, Malene Müllertz, Bodil Manz, Bente Hansen, Esben Klemann, Hans Vangsø, Sten Lykke Madsen, Marianne Nielsen foruden alle galleriets kunstnere.

’Hånden på Værket – Værket på Bordet – En samlers juleudstilling’ kan opleves i Ann Linnemann Galleri, Kronprinsessegade 51, 1306 København K til og med den 23. december. Tirsdag-lørdag kl. 11.00-18.00, søndag & mandag d. 22.-23. december 11.00-17.00.

Læs mere om Ann Linnemann Galleri her.

Olsen Banden Udstillingen på Nordisk Film

Olsen Banden udstilling.

Foto: Nordisk Film.

Hvis du endnu ikke har set Olsen Banden Udstillingen på Nordisk Film så har du chancen på lørdag d. 7. december, som er sidste åbningsdag for udstillingen i dens nuværende form. Nogle af rekvisitterne skal nemlig tilbage til deres ejere – det gælder f.eks. Egons originale dykkerdragt fra Olsen Banden i Jylland, som skal tilbage til en privatsamler.

Du har også mulighed for at få en guidet tur med rundviser gennem Olsen Bandens folkekære univers med farverige fortællinger, sjove fun-facts og personlige anekdoter fra de sidste mange årtier med Olsen Banden.

Udstillingen fortsætter i en ny version til næste år. Første gang vil være lørdag i uge 7 (vinterferie), hvor man samtidig som noget helt nyt vil afholde rekvisitlagersalg fra årets tidligere produktioner.

Olsen Banden Udstillingen lørdag den 7. december, Nordisk Film, Mosedalvej 14, 2500 Valby.

Læs mere om Olsen Banden Udstillingen og rundvisninger her.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!