Historiske Dage – fra rå vikinger til vild krimi

Historiske DageFoto: Lasse Dahl Birch.

Er du vild med historie? Så kom til Historiske Dage den 30.-31. marts i Øksnehallen, hvor der vil være optrædener, debatter og foredrag i massevis.

Hvem var vikingerne? Hvorfor sætter Dannebrog så mange følelser i brand? Og hvordan var Kim Larsens barndom egentlig? De spørgsmål – og mange flere – kan du få svar på, hvis du tropper op i Øksnehallen, når der den 30.-31. marts afholdes Historiske Dage for femte gang. Med over 10.000 årlige gæster er du garanteret livlig stemning og interessante oplevelser, der gør dig klogere på vores alsidige historie.

Musik i reformationen og Hypnosemordet

Har du nogensinde tænkt over, hvilken slags musik man dansede til i reformationen? Du får mulighed for selv at lytte til det, når middelalderorkestrene Almune og Götterfunken akkompagnerer forfatter Maria Hellebergs nyeste roman, Sommerfugl, med elegant og underholdende musik. I en helt anden boldgade kan du få dækket din krimitrang, når Lasse Bøgeskov Andersson og Jakob Thygesen, der begge er redaktører på DR, fortæller om seks komplicerede danske mord, hvor opklaringen spændte ben for politiet – fra Hypnosemordet i 1950’erne til 1990’ernes københavnske kvindedrab. Som du nok kan fornemme, spænder emnerne vidt, når over 130 events løber af stablen til Historiske Dage. Både lørdag og søndag byder på et væld af optrædener, debatter, samtaler, foredrag og opvisninger, som alle har én ting til fælles: De handler om fortiden.

Vikinger og soldater under åben himmel

Arrangementet finder, som nævnt, sted i Øksnehallen, men det foregår ikke kun indendørs. Under åben himmel kan du nemlig opleve både vikinger, soldater, officerer fra Anden Verdenskrig, militære køretøjer, håndværkere og slagtermestre. Så vi krydser fingre for godt vejr, når Historiske Dage 2019 afholdes i samarbejde med blandt andre DR K, Politiken og Københavns Kommune. Du kan købe billet til begge dagene eller blot én af dagene.

Historiske Dage finder sted den 30.-31. marts i Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 København.

Læs mere om Historiske Dage i Øksnehallen og billetter her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!