Guide: fire søde fastelavnsfristelser

Foto: Lagkagehuset

Fastelavnsbollerne er kommet til København! Her er fire søde fristelser, du kan smage på i februar.

Cafe Rosa, autentisk hjemmebag

På et hjørne i Torvehallerne har Café Rosa indrettet en lille økologisk hyggekrog. Hver kaffekop har sin egen personlighed, og de friskbagte fastelavnsboller ligeså. De koster 35 kroner, og minder til forveksling dem bedstemor vil stille på bordet til eftermiddagskaffen. I sig selv er bollen luftig og fuld af smag, hvilket går igen i vaniljecremen, der for en gangs skyld fylder hele bollens midte. Oven i hatten har bollen fået en ske smeltet chokolade, der giver den det klassiske fastelavns-udtryk.

La Glace, den traditionelle

I 144 år har konditoriet serveret flødekager for københavnerne, og deres kagekort med kalorierige priser tæller selvfølgelig også fastelavnsboller. Konditoriet byder på “flødeboller” til 36 kroner samt klassiske og gammeldags fastelavnsboller til 19 kroner stykket. Flødeboller er af wienerbrødsdej med et lille passende låg, der enten gemmer på flødeskum og solbærsyltetøj eller flødecreme og jordbærsyltetøj i bollens midte. De har hver fået lidt hjælp til det ellers elegante udseende af flormelis og chokoladeglasur.

De almindelige fastelavnsboller fås i fire forskellige smagshjørner – abrikos, æble, hindbær og svesker. I samme boldgade kan du vælge en god gammeldags med rosiner og vanilje.

Emmerys, syndig Økologi

Bageriet byder på gammeldags fastelavnsboller på bedste vis. De klassiske danske af wienerbrødsdej med hindbær-eller æblefyld i midten er pyntet med en streg glasur og gemmer på en passende mængde vaniljecreme under de sprøde brødlag. Bollerne koster 24 kroner stykket, og til samme pris har bageriet gærbagte fastelavnsboller med vaniljecreme og chokoladeglasur på toppen.

Lagkagehuset, flødedrømme

Med bageriets veludførte kageudstilling til gågaden, kræver det et stærkt sind for ikke at blive fristet. Men gør du det, kan du med glæde punktere den bløde og svulmende flødekrop af vanilje- og chokoladecreme, hvilket blot er én af bageriets fem flødefyldte fastelavnsboller til 30 kroner. Sammen med flødekagerne sender de almindelige fastelavnsboller også blikke ud til gågaden. De serveres med hindbær, æble, abrikos eller almindelig creme i midten for 19 kroner stykket. Til samme pris kan du prøve den gammeldags med rosiner.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!