Niki de Saint Phalle på Arken

Oplev en retrospektiv udstilling om den kendte kvindelige billedhugger Niki de Saint Phalle på Arken.

Udstillingen er en unik mulighed for at møde en kunster, der bogstavelig talt var med til at skyde kønskampen i gang. Gennem sin kunst gjorde Niki de Saint Phalle op med de klassiske forestillinger om kvinders skønhed, identitet og dyder.

Performativ feminisme

Niki de Saint Phalle lavede malerier, hvor hun ved at skyde på lommer af maling dækkede lærredet med alskens farver. Skydevåbenet til malingen blev for hende et symbol på, at kvinder ikke skulle underkaste sig samfundets normer om mænds dominerende rolle. Hendes opgør med fordomme og idealer kom også til udtryk i hendes farverige, forførende skulpturer bruden, den fødende, luderen og heltinden, der problematiserede kvinders fastlåste skønhedsidealer og roller i samfundet.

En husmors opgør

Nikki de Saint Phalle blev født i 1930 i Paris, men levede størstedelen af sit liv i USA indtil sin død i 2002. Som ung arbejdede hun som fotomodel for kendte modemagasiner som ELLE og Vogue. I sine unge dage blev hun gift med forfatteren Harry Mathews og de fik to børn sammen. Ifølge hende selv havde kvinder dengang kun indflydelse i hjemmet, da resten af verden tilhørte mænd. Det blev måske bevæggrunden til hendes kunstneriske kamp for at tilegne sig en mands verden.

Tid og sted:

Udstillingen kan ses på Arken 13.02.2016 – 12.06.2016 for 110 kr.

Du kan læse mere om Arken og udstillingen her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!