CPH Opera Festival vil lyde overalt i byen

CPH Opera FestivalFoto: Mathias Løvgreen Bojesen/CPH Opera Festival.

Det Kongelige Kapel optræder på Flæsketorvet under CPH Opera Festival. ‘Med Kapellet i Kødbyen vil vi gerne vise, at vi mener det, når vi siger, at opera ikke er en lukket klub’, siger festivalchef Peter Lodahl. Masser af operaperler venter overalt i byen.

CPH Opera Festival løber i år over rekord mange dage fra den 29. juli til den 12. august, hvor du kan opleve opera i mere end 30 formater. Flere af dem finder sted i byens rum uden for de traditionelle koncertrammer, hvilket er helt i tråd med festivalens eksistensberettigelsen. Ambitionen er, at sprede kendskabet til opera og vise hvad opera er og kan – om det er i Børssalen, på Flæsketorvet i Kødbyen, på vandet, i Folketeatret eller på et af mange andre venues i byen.

Kapellet i Kødbyen

Siden sin spæde start har operafestivalen prioriteret at have gratis begivenheder i programmet, og i år tager man et skridt videre i den retning. Når Det Kongelige Kapel med et hold af supersolister giver symfonisk koncert på Flæsketorvet, bliver der fri entré, ligesom der i festivalugens første uge vil være en række gratis aktiviteter på Wilhelm Scenen ved Torvehallerne.

– Med Kapellet i Kødbyen vil vi gerne vise, at vi mener det, når vi siger, at opera ikke er en lukket klub. Og når det så ligefrem er lykkedes at lande så spektakulær en udendørsramme til et af verdens ældste og fineste orkestre, så skal den ikke reduceres til en sightseeing. Alle skal have muligheden for at opleve opera på det her plan, og vi håber da, at kunne vinde en fan eller hundrede over. Vi kommer jo til Kødbyen med noget med kød på,« siger festivalchef Peter Lodahl.

Operacyklen og pop-up koncerter

Også i år kan man møde Operacyklen, der hjuler den mobile pop op-koncept omkring i byen og optræder i ’alle mulige tænkelige og utænkelige hjørner af det københavnske byrum’. Når CPH Opera Festival har valgt at sætte en destillering af Mozarts mest berømte opera Tryllefløjten op er det primært for at fange de yngste, men kærlighedens musik mellem fuglefængeren Papageno og hans udkårne, Papagena kender ingen alder.

Perlerne i programmet

Blandt de mest iøjnefaldende koncerter funkler Philip Glass-værket Satyagraha, der med sit miks af nycirkus og minimalistisk opera har trukket fulde huse i Folkoperan i Stockholm gennem tre spilleperioder. Christoph Marthalers King Size, Simon Steen-Andersens antiopera Buenos Aires og Christian Jost-skønheden Dichterliebe Recomposed er også værd at fremhæve, ligesom sidste års anmelder- og publikumssucces, den tredobbelte Årets Reumert-nominerede Silent Zone, genopsættes i større rammer. I Børsens illuminerede pragtsal kan man opleve Børsen Recitals, hvor fire sanger-pianist-parløb tæller blandt andre den sydafrikanske Metropolitan-sopran Golda Schultz i samspil med armenskfødte Marianna Sherinyan og den tyrkiske tenor Ilker Arcayürek i samspil med britiske Simon Lepper.

CPH Opera Festival finder sted rundt omkring i København den 29. juli – 12. august.

Læs mere om CPH Opera Festival, program og billetter her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!