Salome – musikalsk drama i Operaen

Foto: Det Kongelige Teater, ©Erik Berg Den Norske Opera & Ballett.

Strauss’ operaklassiker Salome, inspireret af Oscar Wildes skandaløse skuespil med bibelske figurer kan opleves på Operaens Store Scene.

Der er dømt musikdrama, når Operaen slår dørene op for en af operahistoriens største femmes fatales, Salome. Salome rejser de klassiske temaer magt og begær. En makaber historie om en perverteret ung og smuk prinsesse, der med sin charme og kvindelist er i stand til at sno mændene om sin lillefinger.

Sensuelt drama i storstil

Salome er komponeret af tyske Richard Strauss i 1905 med inspiration fra Oscar Wildes tragedie af samme navn. I den nytestamentlige opera følger man Kong Herodes steddatter, den skønne og charmerende prinsesse, Salome. En nat får hun at vide, at en ung profet ved navn Jokanaan (red. Johannes Døberen) sidder fængslet i sin fars fangekælder, fordi han håner alt, hvad Salome og hendes familie står for. Det stopper dog ikke Salome, for da hendes blik for første gang møder ham, bliver hun grebet af et vildt begær og beslutter hovedkulds, at hun vil have ham.

Her begynder kampen om magt for alvor. For da Herodes har lovet Salome alt, hvad hun begærer, hvis hun blot danser for ham, beslutter hun sig for, at hun vil bruge dette mod sin far for at vinde magten over Jokanaan. Det igangsætter et familiært drama, der udspiller sig til en makaber historie, vakt til live af sensuel og faretruende musik.

Medvirkende

Historien iscenesættes af mesterinstruktøren Stefan Herheim, som vender tilbage til Det Kongelige Teater for at sætte sit kunstneriske præg på endnu et værk. Med sig har han Michael Boder, som indtager dirigentens podium. Foruden disse kan du se frem til at opleve to gengangere på verdens største operascener, når svenske John Lundgren indtager scenen i selskab med amerikanske Thomas Hall, i partiet som den unge Jokanaan.

Praktisk information

Salome har premiere søndag d. 17. april og spiller herefter på udvalgte datoer i april, maj og juni på Operaens Store Scene, Ekvipagemestervej 10, 1438 København.

Billetterne kan allerede nu købes her

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!