Festivalen Art Bubble – tegneserier i Rundetårn

Bliv klogere på den grafiske fortælling ved årets internationale tegneseriefestival, når Rundetårn slår de tunge døre op for tegneseriens magiske univers.

Tegneseriefestivalen Art Bubble finder i år sted i Rundetårn, hvor der i weekenden 14.-15. november bliver sat fokus på den grafiske fortælling. En række prominente tegnere gæster den internationale festival. Eksempelvis kan man opleve  den amerikanske Anders And-tegner Don Rosa, finske JP Ahonen og belgiske Walthéry, såvel som fremtrædende danske tegnere såsom Sussi Beck og Peter Madsen.

Kineserier og Kim Larsen

Et af festivalens foredrag handler om kinesiske tegneserier og de vilkår, som gør sig gældende for landets tegneserietegnere. Et andet sætter fokus på tegneserien i Danmark. Her kan man bl.a. høre om tegneserien om den 70-årige nationalskjald Kim Larsen ”På sporet af Kim”, tegnet af den herboende franskmand Thierry Capezzone.

Både lørdag og søndag byder på paneldebatter, foredrag, tegning og signering.

Hanne Hansen Prisen uddeles

Art Bubble uddeler for andet år i træk tegneserieprisen Hanne Hansen til en eller flere, der gør noget særligt for at udbrede interessen for tegneserier.

Hanne Hansen er navnet på den kendte danske tegner Arne Ungermanns tegneseriefigur. I perioden 1935-58 skabte han Hanne Hansen, der er husassistent i fru Olsens borgerlige hjem. Hannes mange oplevelser i dagligdagen er basis for handlingen, som Arne Ungermann tegner enkelt og elegant og supplerer med tekster på vers. Sidste år gik Hanne Hansen Prisen til de tre tegnere Henrik Rehr, Thierry Capezzone og Ingo Milton.

Plakaten til dette års Art Bubble festival er skabt af den prisvindende Mouse Guard tegner David Petersen. Den trykkes i eksklusive 500 eksemplarer og kan kun erhverves på selve festivalen.

Klik her for at se programmet for Art Bubble Festival

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!