Tre nye musikfestivaler du skal kende

Kris Kristoffersen på KomosDen legendariske Kris Kristoffersen lægger vejen forbi Kongens Have på Komos festivalen. Foto: Komos.

Masser af god musik og store navne venter, når sommeren byder på ikke mindre end tre splinternye københavnske musikfestivaler. Læs om Engage arrangeret af krigsveteraner, og Haven og Komos, der fusionerer musik og madoplevelser.

Sommeren i København er rig på festivaler, og i år kommer endnu tre nye til. Det drejer sig om Engage, Haven og Komos, der byder på musikprogrammer spækket med store danske og udenlandske navne. Læs om de nytilkomne festivaler her:

Engage Festival

Engage Festival

Engage Festival er arrangeret af danske krigsveteraner. Illustration: Engage Festival.

En ny musikfestival ser sidst i maj for første gang dagens lys og det sker med store danske musiknavne såsom Sort Sol, Mads Langer, Dúné, Magtens Korridorer, Fallulah og KrebsFalch. Det er en tidligere udsendt dansk soldat, Jeppe Michael Jensen, der er initiativtager til musikfestivalen Engage.

– Jeg er ualmindeligt stolt over at kunne præsentere nogle af de største navne på den danske musikscene til Engage. Det er en ny festival arrangeret af veteraner, der har været udsendt i krig. Musikmæssigt er der lidt for enhver smag – for at vise den mangfoldighed, vi som festival gerne vil udstråle, siger Jeppe Michael Jensen.

Engage skal medvirke til at give anerkendelse til de danske veteraner. Siden 1992 har omkring 40.000 danske soldater været på mission i udlandet.

Engage Festival finder sted den 27. maj på Refshaleøen.

Læs mere om Engage Festival og billetter her.

Komos – Folk and food in the Garden

Folkeklubben på Komos

Folkeklubben vil være blandt de optrædende på Komos festivalen i Kongens Have. Foto: Komos.

Komos er en festival, som fusionerer mad og musik. Med københavnerens udtalte interesse for mad og musik synes det oplagt at afholde en festival, hvor ”enestående mad og fantastiske musikoplevelser” kombineres. Ordet “Komos” stammer fra det antikke Grækenland og betyder blandt andet gilde, løsslupne optog, sjov og ballade.

Festivalens undertitel, Folk and Food in the Garden, antyder den musikgenre, der satses på. Mange af de bands, vi kender fra hitlisterne, har relationer til folk-musikken, en genre som ikke altid har fået den kredit, som den fortjener. Det ændres nu med Københavns egen folkfestival. Genren spænder vidt, og publikum vil kunne opleve både det traditionelle og det nye. Arrangørerne håber, at det bliver en mangfoldig festival, som appellerer til alle aldersgrupper, alle køn og alle samfundslag. Dette afspejles også i musikprogrammet, hvor alderen for de udøvende kunstnere spænder bredt. Komos ønsker at samle flere generationer igennem musik og madoplevelser.

Festivalen byder på to scener og 18 navne, heriblandt Kris Kristofferson, Flogging Molly, Folkeklubben Jacob Dinesen, The Grenadines, Seafret og Lisa Ekdahl. Kødbyens Mad & Marked står for maden, som skal leve op til principper om økologi, bæredygtighed og lokale råvarer med ”kvalitet i øjenhøjde”.

Komos foregår 16.-17. juni i Kongens Have.

Læs mere om Komos her.

Haven – Beer, food, art and music

Haven festival

En række garvede arrangører står bag Haven festivalen bl.a. Mikkel Borg Bjergsø (tv) fra bryggeriet Mikkeler, musiker Arron Dressner og Claus Meyer. Foto: Haven.

Bag Haven festivalen på Refshaleøen står en række garvede arrangører; brødrene Dessner fra bandet The National, Claus Meyer, Mikkel Borg Bjergsø og Jacob Alsing, fra mikrobryggeriet Mikkeller, og bookingbureauet Beatbox Entertainment.

– Det er meningen, at Haven skal være en kunstnerisk legeplads. Danmark har en masse gode festivaler, men vi føler, at vi har fundet en særlig niche at lægge os i. Der vil selvfølgelig være regulære scener, men sammenlignet med mange af de store festivaler vil vi gerne gøre mere for at udfordre de normale grænser imellem publikum og artister, siger Aaron Dessner og tilføjer:

– Vi vil gerne, at folk blander sig mere, og at der bliver et mere ligestillet forhold imellem alle mennesker på festivalen. Det vil vi blandt andet gøre med fællesspisninger.

Foruden The National vil man blandt andre kunne opleve Iggy Pop, Band of Horses, Beach House, Feist, Den Danske Strygekvartet, Conor Oberst, Iceage, Kwame Liv og Liss. Maden og øllet giver næsten sig selv!

Haven finder sted på Refshaleøen den 11.-12. august.

Læs mere om Haven her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!