Tag på æble-selvpluk tæt på København

Foto: Carsten Andreasen.

Netop nu er æblerne modne og lækre og klar til at blive høstet. Her har du 3 gode bud på, hvor du selv kan plukke dine saftige æbler tæt på København.

Efteråret er atter over os, og det betyder, at æblerne nu er modne og klar til at blive høstet. Der er derfor rig mulighed for, at du kan tage familien eller vennerne under armen og drage på æblerov på de frodige frugtplantager nær København. Er du i tvivl om, hvor du skal lede efter de saftige frugter, giver vi dig her tre gode bud på, hvor du kan plukke løs.

Camilla Plums æbledag

På Fuglebjerggaard kan du slå dig løs i selvpluk af økologiske æbler, når Camilla Plum inviterer til æbledag. Her kan du smage på alle de efterårsmodne sorter, der dyrkes her, ligesom du kan tage dem med hjem. Det vil blandt andet være sorter som de klassiske Ingrid Marie og Filippa æbler. På æbledagen vil Camilla Plum selv komme og fortælle om gårdens over 40 forskellige æblesorter og deres smag. Derudover demonstrerer hun, hvordan man presser saft og smager den til. Der vil være kogedemo af masser æbler, både i det søde og salte køkken, og her vil der selvfølgelig være mulighed for at få del i en masse smagsprøver. Arrangementet koster 100 kroner pr mand og inkluderer kaffe, the og æblekage ved ankomsten.

Camilla Plums æbledag foregår på Fuglebjerggaard, Hemmingstrupvej 8, 3200 Helsinge, d. 22. oktober fra 12.00-15.00. Det vil dog være muligt at plukke æbler til at tage med hjem uden for programmet.

Læs mere om æbledagen på Camilla Plums hjemmeside under kurser og arrangementer.

Camilla Plum i sit drivhus.

Camilla Plum i sit drivhus.

Frydenlund Frugtplantage

På Frydenlund Frugtplantage kan du plukke friske æbler lige fra træet. Er du i tvivl om, hvilke æbler du skal vælge, har plantagen opstillet et praktisk telt, hvor det er muligt at smage på de modne sorter, før du selv går i gang med at plukke. Udover æbler kan du sågar få lov til at plukke dine egne saftige pærer. Alt sammen sælges for en kg. pris på 16 kroner. Er man ikke så meget for selvpluk, men nyder ideen om, at det hele er friskt, er der mulighed for blot at købe æbler og pærer, som plantagen selv har plukket.

Plantagen er åben for selvpluk af æbler og pærer lørdage og søndage fra 10.00-16.00 alle weekender til og med d. 23. oktober.

Du finder Frydenlunds Frugtplantage på Frydenlunds Allé 7, Trørød, 2950 Vedbæk.

Læs mere om Frydenlund selvpluk her.

Kildebrønde Frugtplantage

På Kildebrønde Frugtplantage kan du komme og plukke dine egne friske æbler eller pærer alle ugens dage fra 9.00-17.00. Det vil netop nu være muligt at plukke æblesorterne Elstar, Gråsten og Ingrid Marie og fra oktober vil blandt andet Jonagold, Gala, og Santana også være til at finde iblandt udvalget. I forbindelse med selvpluk er der derudover mulighed for, at du i plantagens gårdbutik kan smage på de æbler og pærer, der er klar til at blive plukket, inden du går på rov. Derudover sælger gårdbutikken friskplukkede æbler og pærer.

Alle sorter af æbler og pærer sælges til 12 kroner pr kg, og det er muligt at blande, som man har lyst. Det er en god idé selv at medbringe poser eller kasser, men der er dog også mulighed for at få gratis papkasser eller erhverve sig en flot trækasse til 15 kroner stykket.

Du finder plantagen på Kildebrønde Landevej 41, 2670 Greve. Sidste dag for selvpluk forventes at blive den 30. oktober.

Læs mere om Kildebrønde Frugtplantage her.

Kildebrønde æblemost.

Kildebrønde æblemost.

 

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!